Είναι γνωστό ότι η Formula 1 είναι ένα από τα πιο επικερδή αθλήματα στον κόσμο. Οι χορηγοί δίνουν τεράστια ποσά για να διαφημιστούν, οι μισθοί για όσους εργάζονται εκεί είναι μεγάλοι και μόνο η κατασκευή ενός μονοθέσιου κοστίζει εκατομμύρια. Ωστόσο αυτοί που παίρνουν τα περισσότερα χρήματα είναι οι οδηγοί οι οποίοι βάζουν σε ρίσκο τη ζωή τους για 24 Σαββατοκύριακα τη σεζόν.
Μονακό, Ιταλία, Ελβετία, Ντουμπάι, Ελλάδα. Είναι μόνο μερικοί από τους προορισμούς που προσπαθούν να παρασύρουν τους πλούσιους του Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει των προτεινόμενων αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς της χώρας.
Οι δισεκατομμυριούχοι είναι σαν εμάς. Κάθε τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι, κάνουν ένα διάλειμμα από το φορτωμένο πρόγραμμά τους ώστε να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να χειροκροτήσουν τους αθλητές της χώρας τους.
Το πλουσιότερο 1% του κόσμου αύξησε την περιουσία του κατά 42 τρισεκατομμύρια δολάρια συνολικά την τελευταία δεκαετία, ανακοίνωσε σήμερα η Oxfam ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στη Βραζιλία όπου στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών βρίσκεται η φορολόγηση των πολυεκατομμυριούχων.
Καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας και προϊόντα ομορφιάς μειώνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις περιουσίες μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η πτώση αυτή έριξε τον Μπερνάρ Αρνό, 75 ετών, ιδρυτή του ομίλου LVMH, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των τσαντών και της σαμπάνιας, από την πρώτη θέση στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.