Τέσσερις καθημερινές πρακτικές των μακροβιότερων ανθρώπων στον κόσμο για να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα

Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν πολλά χρήματα σε προϊόντα και εμπειρίες για να φαίνονται και να αισθάνονται πιο νέοι.

Η αξία αγορά αντιγήρανσης στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Euromonitor International.

Πολλά από τα προϊόντα στα οποία επενδύουν οι άνθρωποι είτε δεν έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν ή αντιστρέφουν τη γήρανση στους ανθρώπους είτε δεν παρέχουν μακροπρόθεσμες λύσεις, δήλωσε ο Dan Buettner σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής «Ten Percent Happier with Dan Harris».

Υπάρχουν καλύτεροι, πιο απρόσκοπτοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γερνάτε όπως οι κάτοικοι των Μπλε Ζωνών που ο Buettner μελετά εδώ και δεκαετίες, σημειώνει το CNBC.

4 καθημερινές πρακτικές των μακροβιότερων ανθρώπων στον κόσμο που μπορείτε να προσθέσετε στη δική σας ρουτίνα

Μελετώντας τις Γαλάζιες Ζώνες, ο Buettner παρατήρησε αυτές τις απλές πρακτικές που κάνουν καθημερινά οι κάτοικοι μερικών από τις μακροβιότερες κοινότητες στον κόσμο:

Κίνηση: Ασχοληθείτε με πιο χαμηλής έντασης σωματική δραστηριότητα, όπως η φροντίδα ενός κήπου ή το περπάτημα μέχρι το σπίτι ενός φίλου. Οι άνθρωποι στις Γαλάζιες Ζώνες σπάνια βασίζονται σε πράγματα όπως τα λεωφορεία ή τα αυτοκίνητα για να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο.

Kάντε πιο συχνά διαλείμματα: Είτε αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν στιγμές ηρεμίας για να προσευχηθούν, να πάρουν έναν υπνάκο ή να κάνουν διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως η σίεστα στην Ευρώπη, ο Buettner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στις Μπλε Ζώνες συνήθως κάνουν διαλείμματα και σταματούν για λίγο την δουλειά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει χαρά και να μειώσει τα επίπεδα άγχους.

Προσέξτε τις διατροφικές σας συνήθειες: Στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, οι κάτοικοι ακολουθούν το σύνθημα hara hachi bu, που σημαίνει ότι σταματούν να τρώνε γεύματα όταν το στομάχι τους είναι γεμάτο κατά 80%. Ο Buettner πρότεινε στρατηγικές Για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής, όπως το να απομακρύνετε τις οθόνες από την κουζίνα, να τρώτε με την οικογένεια, να λέτε μια προσευχή ή να καταναλώνετε θερμίδες στην αρχή της ημέρας για να έχετε μικρότερα γεύματα το βράδυ.

Δώστε προτεραιότητα στους κοινωνικούς δεσμούς: Ορισμένες Γαλάζιες Ζώνες κοινωνικοποιούνται με κρασί και άλλες ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα, αλλά μια κοινή πρακτική μεταξύ αυτών των κοινοτήτων είναι η καθημερινή συγκέντρωση με τους αγαπημένους τους.

«Στις Γαλάζιες Ζώνες, ζουν πολύ καιρό επειδή καλλιεργούν τη δική τους τροφή και ζουν κοντά στη φύση και περπατούν μέχρι το σπίτι των φίλων τους και τρώνε με τις οικογένειές τους και πηγαίνουν στην εκκλησία τις Κυριακές ή επιβραδύνουν απλά τους ρυθμούς τους», σημείωσε ο Buettner.

ΣΧΕΤΙΚΑ