Η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στη νότια Ινδία για εξαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο, τρία χρόνια αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα κλείσει τα εργοστάσιά της στην χώρα.
Ειδικοί εκτιμούν ότι οι περισσότεροι χρήστες αυτής της νέας τεχνολογίας και άτομα που θέλουν να μειώσουν τις εκπομπές έχουν ήδη αγοράσει ηλεκτρικά οχήματα.
Έπειτα από 41 ημέρες απεργίας στις τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ το συνδικάτο των εργαζομένων United Auto Workers (UAW) και η Ford κατέληξαν χθες Τετάρτη σε «συμφωνία επί της αρχής», την οποία αμέσως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ιστορική».
Περίπου 8.700 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford ξεκίνησαν χθες Τετάρτη απεργιακές κινητοποιήσεις σε απάντηση στην άρνηση της εταιρείας να κάνει επιπλέον υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ford σύντομα θα έχουν πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, σύμφωνα με δηλώσεις των δύο διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών.
Η Ford σχεδιάζει να καταργήσει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά την επόμενη τριετία, εκ των οποίων οι 3.600 θα είναι στη Γερμανία και στη Βρετανία, κυρίως στους τομείς της μηχανικής και της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά και στη διοίκηση της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ford επικαλούμενη τα αυξανόμενα κόστη και την αναγκαιότητα για μια δομική αναδιάρθρωση καθώς στρέφεται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Η Ford θα συνεργαστεί με την Route Zero αποστολή της οποίας είναι τα 100% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040 και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.
Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, τα αποτελέσματα της Ford για το τρίτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Wall Street.