Tesla: Πρόβλημα με κλοπές στο εργοστάσιο του Βερολίνου -«Κάνουν φτερά» οι κούπες του καφέ

NEWSROOM
Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο
Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο / Φωτογραφία shutterstock

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο έχει γίνει πρωτοσέλιδο αρκετές φορές τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτή τη φορά επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς όπως προκύπτει έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά κλοπών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα οι κούπες του καφέ έχουν εξαφανιστεί από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο διευθυντής του εργοστασίου Andre Thierig ασχολήθηκε με το θέμα κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με το προσωπικό την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η Handelsblatt.

«Θα σας δώσω απλώς ένα νούμερο», δήλωσε ο Thierig, σύμφωνα με την μετάφραση του δημοσιεύματος από την Deutsche Welle. «Έχουμε αγοράσει 65.000 κούπες καφές από τότε που ξεκινήσαμε την παραγωγή εδώ. Στατιστικά μιλώντας, ο καθένας από εσάς έχει ήδη πέντε κούπες καφέ στο σπίτι του».

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι το εργοστάσιο της Tesla απασχολεί 12.000 εργαζόμενους. Ο Thierig υποστήριξε ότι θα αφαιρεθούν τα μαχαιροπίρουνα από τις αίθουσες διαλείμματος μέχρι να σταματήσουν οι κλοπές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Έχω πραγματικά κουραστεί να εγκρίνω παραγγελίες για κούπες καφές», είπε, γεγονός που προκάλεσε κάποια γέλια και χειροκροτήματα από τους εργαζομένους, σύμφωνα με το μεταφρασμένο κείμενο της DW.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κουβέντα μπορεί να έγινε προκειμένου να ελαφρύνει το κλίμα από τις συζητήσεις ανάμεσα στην Tesla και την IG Metall, ενός συνδικάτου που εκπροσωποεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βερολίνου.

Οι εργαζόμενοι φέρονται να έχουν επικρίνει τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ωρών, ενώ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα πολλά εργατικά ατυχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ