Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να φαντάζει κάτι από το παρελθόν, αλλά στην πραγματικότητα άλλαξε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα και επηρέασε και το μέλλον του κόσμου. Για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού γεννήθηκε η τάση των «ταξιδιωτικών εμπειριών».
Στις χώρες της Μεσογείου ο τουρισμός του ελαιόλαδου γνωρίζει άνθηση. Εταιρείες (και στην Ελλάδα), προσφέρουν πακέτα διαμονής με συμμετοχή στη διαδικασία παραγωγής.
Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνει το «Παρατηρητήριο» Τουρισμού.