Γιατί πολλές εταιρείες απολύουν εργαζόμενους της γενιάς Z λίγο μετά την πρόσληψή τους
Μια πρόσφατη έκθεση έδειξε ότι πολλές εταιρείες δεν ήταν ικανοποιημένες με τις νέες προσλήψεις υπαλλήλων που ανήκουν στην Generation Z (Gen Z) και ενδέχεται να αποφύγουν την πρόσληψη πρόσφατων αποφοίτων στο μέλλον.
Η γενιά Z αρχίζει να εισέρχεται σε ένα εργατικό δυναμικό που δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο γι 'αυτήν.
Καθώς πολλοί πρόσφατοι πτυχιούχοι αντιμετωπίζουν παράπονα για το πώς ταιριάζουν στο χώρο εργασίας, οι εργοδότες αναφέρουν αυξανόμενο δισταγμό στην πρόσληψή τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της πλατφόρμας συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, Intelligent.
Η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε έρευνα σε σχεδόν 1.000 διευθυντές προσλήψεων, διαπίστωσε ότι ένας στους έξι εργοδότες ήταν απρόθυμοι να προσλάβουν εργαζομένους Gen Z, κυρίως λόγω της φήμης τους ότι διεκδικούν και προσβάλλονται εύκολα, σημειώνει το Εuronews.
Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι αυτή η γενιά, η οποία αναφέρεται σε άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και αρχές της δεκαετίας του 2010, στερείται ισχυρής ηθικής εργασίας, δεν χειρίζεται καλά την ανατροφοδότηση και είναι γενικά απροετοίμαστη για τις απαιτήσεις του εργατικού δυναμικού.
«Δεν γνωρίζουν βασικές δεξιότητες για κοινωνική αλληλεπίδραση με πελάτες και συναδέλφους», είπε η Holly Schroth, ανώτερη λέκτορας στο Haas School of Business στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μέσω email στο Euronews Next.
«Ως αποτέλεσμα, εναπόκειται στην εταιρεία να ενσωματώσει σωστά τον νέο υπάλληλο και να παρέχει άφθονη εκπαίδευση. Επιπλέον, το αφεντικό πρέπει να ενεργεί τόσο ως εκπαιδευτής όσο και ως διευθυντής», πρόσθεσε.
Γιατί τόσες πολλές εταιρείες απολύουν υπαλλήλους της Gen Z
Περίπου έξι στις δέκα εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα ανέφεραν ότι απέλυσαν έναν πρόσφατο πτυχιούχο πανεπιστημίου που προσέλαβαν φέτος.
Μερικοί από τους λόγους που αναφέρθηκαν πίσω από αυτές τις αποφάσεις περιελάμβαναν έλλειψη κινήτρων από τους υπαλλήλους, έλλειψη επαγγελματισμού και κακές δεξιότητες επικοινωνίας, μεταξύ άλλων.
Πολλοί πρόσφατοι απόφοιτοι κολεγίου μπορεί να δυσκολεύονται να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό για πρώτη φορά, καθώς μπορεί να είναι μια τεράστια αντίθεση από αυτό που έχουν συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
«Συχνά είναι απροετοίμαστοι για ένα λιγότερο δομημένο περιβάλλον, την πολιτισμική δυναμική του χώρου εργασίας και την προσδοκία της αυτόνομης εργασίας», δήλωσε ο Huy Nguyen, επικεφαλής σύμβουλος εκπαίδευσης και εξέλιξης σταδιοδρομίας της Intelligent.
«Αν και μπορεί να έχουν κάποιες θεωρητικές γνώσεις από το κολέγιο, συχνά τους λείπει η πρακτική, πραγματική εμπειρία και οι δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν στο εργασιακό περιβάλλον», πρόσθεσε.
Οι διευθυντές προσλήψεων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι από τους εργαζομένους της Gen Z δυσκολεύονταν να διαχειριστούν τον φόρτο εργασίας τους, καθυστερούσαν συχνά και δεν ντύνονταν ή μιλούσαν κατάλληλα.