Γιατί το μπέικον έγινε το «χαβιάρι» του Ισραήλ

NEWSROOM
Γιατί το μπέικον έγινε το «χαβιάρι» του Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει για τους καλοφαγάδες και τους λάτρεις του μπέικον στο Ισραήλ καθώς το χοιρινό κρέας βρίσκεται σε έλλειψη με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί η τιμή του μπέικον στη χώρα.

Αν και το χοιρινό δεν επιτρέπεται από την εβραϊκή θρησκεία, επιτρέπεται η παραγωγή του κρέατος άλλα όχι η εισαγωγή ζαμπόν, προσούτο, μπέικον και άλλων προϊόντων από χοιρινό κρέας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ελάχιστες φάρμες με χοιρινό κρέας βρίσκονται σε περιοχές που πλειοψηφούν οι Χριστιανοί, καθώς μόνο εκεί επιτρέπεται να γίνεται η σφαγή των συγκεκριμένων ζώων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φάρμες να είναι ελάχιστες, ενώ το 2018 υπήρξε μια ασθένεια που πρόσβαλλε τις χοιροτροφικές μονάδες, μειώνοντας το ποσοστό των γεννήσεων καθώς πολλά νεαρά γουρούνια έπρεπε να θανατωθούν.

Τώρα η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει εκτοξευτεί στο Ισραήλ, καθώς γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο στην αγορά, με το μπέικον να χαρακτηρίζεται πλέον ως το «χαβιάρι» της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ