ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Σημαντικές αυξήσεις σε επικυρώσεις και εισπράξεις κομίστρου στα ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημαντικές αυξήσεις σε επικυρώσεις και εισπράξεις κομίστρου στα ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στις επικυρώσεις και τις εισπράξεις κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
NEWSROOM /
Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: H ανάπτυξη διασυνοριακών οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων ενισχύει την οικονομική συνεργασία και την περιφερειακή συνοχή

Τη ζωτική σημασία των στρατηγικών επενδύσεων στις υποδομές των μεταφορών υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην ομιλία του, χθες, στο 8ο Thessaloniki Summit, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στη Θεσσαλονίκη.
NEWSROOM /
Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Μέσα στο 2025 η Πατρών – Πύργου - Αναζητούμε χρηματοδότηση για το Πύργος-Τσακώνα

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα -Πύργος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025, με την πρόοδο του να έχει ξεπεράσει σήμερα το 70% αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.
NEWSROOM /
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Η.Π.Σ.Β.Α.Κ.)»

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Η.Π.Σ.Β.Α.Κ.)»

Από την 31η Ιανουαρίου 2025, τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΗΠΣΒΑΚ) στον σύνδεσμο https://svak.yme.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη και μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ).
NEWSROOM /
Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Οι συγκοινωνιολόγοι διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και στη λειτουργία των συστημάτων μεταφορών

Πέντε πεδία έργων και πολιτικών, για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται η τεχνογνωσία του επιστήμονα Συγκοινωνιολόγου, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ημερίδα του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με τίτλο: «Οι συγκοινωνιολόγοι συζητούν και προτείνουν: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές», που πραγματοποιείται σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
NEWSROOM /
Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Υπογραφή τροποποίησης της σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων, 12 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου

Τροποποιητική σύμβαση για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου, 12 μέτρων, με την εταιρεία «Menarini S.p.A» (πρώην Industria Italiana Autobus S.P.A) υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
NEWSROOM /
Ανέπαφες πληρωμές με τραπεζική κάρτα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ

ΟΑΣΑ: Ανέπαφες πληρωμές με τραπεζική κάρτα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -Αναλυτικά η διαδικασία

Σε νέα εποχή εισέρχονται από σήμερα, 15 Ιανουαρίου, οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με πιο φιλικές και ψηφιακές υπηρεσίες μετακίνησης για το επιβατικό κοινό. Πλέον είναι διαθέσιμη η δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα για την επιβίβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ).
NEWSROOM /
Σκαραμαγκά

Στην «τελική ευθεία» η σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου

Η δημοπράτηση του έργου προγραμματίζεται εντός του 1ου τετραμήνου του 2025, ενώ η κατασκευή του θα έχει διάρκεια τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ.
NEWSROOM /
O Χρήστος Σταϊκούρας/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρηματοδότηση μελετών του έργου: «Κεντρικός οδικός άξονας Βόρειας Εύβοιας, Τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών – Προκόπι (Στροφυλιά)»

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλύπτει τη χρηματοδότηση του συνόλου των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου: «Κεντρικός οδικός άξονας Βόρειας Εύβοιας, Τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών – Προκόπι (Στροφυλιά)», την αρμοδιότητα εκπόνησης των οποίων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας.
NEWSROOM /
xristos staikouras aktio

Τα μεγάλα έργα Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το 2025 - Σταϊκούρας: Παραδίδουμε έργα που θωρακίζουν τη χώρα

Το 2025 αναμένεται να αποτελέσει έτος ορόσημο για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς προχωρούν με ταχύτητα μεγάλα και εμβληματικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της χώρας.
NEWSROOM /
Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Μεταφορές

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι πληρωμές και οι απορροφήσεις πόρων

Στα 1,88 δισ. ευρώ ανήλθαν το 2024 οι πληρωμές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το σύνολο των πηγών χρηματοδότησης, ποσό που είναι το υψηλότερο των τελευταίων έξι ετών.
NEWSROOM /
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση του έργου: «Αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου και των υποδομών του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
NEWSROOM /