The Standard: Ποιο είναι το πιο χαλαρό ελληνικό νησί -Γιατί συστήνει να το επισκεφθείτε

Κως/Shutterstock

Με την πλούσια ιστορία του και τις πανέμορφες παραλίες του, το νησί των Δωδεκανήσων Κως μπορεί να είναι το ελληνικό νησί που ψάχνετε, αναφέρει η The Standard.

Το τρίτο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων δεν είναι άγνωστο στους επισκέπτες, καθώς ήταν μέρος της πρώτης άνθησης του μαζικού τουρισμού της Ελλάδας τη δεκαετία του 1970.

 Κως/Shutterstock

Κως/Shutterstock

Η γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της σύγχρονης ιατρικής , είναι γεμάτη αυθεντικότητα και ιστορική γοητεία με θέα στο ηλιοβασίλεμα και άφθονα τιρκουάζ νερά. 

Τι να κάνετε στην Κω

Στην πραγματικότητα, η Κως έχει άφθονη ιστορία σε στοιχεία, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα.  Στην πρωτεύουσα, θα δείτε μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες και οθωμανικά τζαμιά σχεδόν δίπλα δίπλα με αρχαία ερείπια.  Υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος - το ιερό της Αφροδίτης - ακριβώς στο κέντρο της πόλης, και πολλοί άλλοι σε όλο το νησί. 

Πράγματι, θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να νοικιάσετε αυτοκίνητο εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποια περιήγηση στα αξιοθέατα, σημειώνει η The Standard.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, ο μεγαλύτερος πόλος έλξης είναι το Ασκληπιείο. Το Ασκληπιείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα ευωδιαστό δάσος από πεύκα και κυπαρίσσια, ήταν το πιο διάσημο θεραπευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου, όπου εφαρμόζονταν οι ιατρικές αρχές του Ιπποκράτη στους ασθενείς - και έχει διατηρηθεί άψογα.

Από τις πολλές παραλίες της Κω, ο Άγιος Στέφανος θεωρείται δικαίως μια αγαπημένη της περιοχής, καθώς η χρυσή άμμος του ενισχύεται από την παρουσία ενός ερειπίου χριστιανικής βασιλικής.

Κως/Shutterstock
Κως/Shutterstock

Επιπλέον, καθημερινά, δεκάδες πλοία αναχωρούν από το λιμάνι της πόλης της Κω, μεταφέροντας τους τουρίστες για μια ημερήσια κρουαζιέρα σε μια τριάδα τοπικών νησιών, συμπεριλαμβανομένης της Ψερίμου με τη χρυσή άμμο και μια σειρά από παραθαλάσσια καφέ.

Η γεωργία έχει μεγάλη σημασία στο νησί, όπου τα σταφύλια, τα αμύγδαλα, τα σύκα, τα καρπούζια, οι ελιές, οι ντομάτες και - φυσικά - το μαρούλι αναπτύσσονται άφθονα στο εύφορο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα του φαγητού είναι γενικά εξαιρετική στις τοπικές ταβέρνες του νησιού.


ΣΧΕΤΙΚΑ