Oasis: Σημαντικά οφέλη για την Βρετανική Οικονομία από το reunion -Αναμένεται να φτάσει τα νούμερα της Taylor Swift

NEWSROOM
Τα αδέρφια Gallagher
Τα αδέρφια Gallagher

Το πρωί της Τρίτης οι Oasis ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα το πολυαναμενόμενο reunion 15 χρόνια με τη διάλυση του συγκροτήματος. Οι Liam και Noel Gallagher αφήνουν στην άκρη την έντονη διαμάχη που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και το καλοκαίρι του 2025 θα βρεθούν και πάλι μαζί στη σκηνή.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι άλλοι μουσικοί θα πλαισιώσουν τα δυο αδέρφια στις 14 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε Κάρντιφ, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο και Δουβλίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρεται ότι οι συναυλίες που θα γίνουν στην Μεγάλη Βρετανία είναι οι μοναδικές επί Ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ υπάρχει πρόθεση να ταξιδέψουν και στην Αμερική.

Η επιστροφή των Oasis θα φέρει πολλά χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Liam και Noel αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, σημαντικά οφέλη αναμένεται να έχει και η βρετανική οικονομία στο σύνολό της.

Ο επενδυτικός αναλυτής της AJ Bell δήλωσε ότι συναυλίες σε στάδια το 2025 έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν ποσό ίσο με το 1 δισεκατομμύριο λίρες που έφερε στην Βρετανική οικονομία η επιτυχία των πρόσφατων συναυλιών της Taylor Swift.

O Dan Coatsworth έγραψε: «Η σούπερ σταρ του Eras Tour έπαιξε σε πολλούς από τους χώρους που έχουν κλείσει για την περιοδεία τους οι Oasis. Ο αριθμός των συναυλιών θα μπορούσε να είναι παρόμοιος αν το συγκρότημα προσθέσει επιπλέον ημερομηνίες για να καλύψει την αναμενόμενη υψηλή ζήτηση».

«Οι θαυμαστές της Taylor Swift από όλο τον κόσμο ήρθαν στη χώρα αυτό το καλοκαίρι, δίνοντας χρήματα για διαμονή, ταξίδια, νέα ρούχα, φαγητό και ποτό, εισιτήρια και διάφορα εμπορεύματα. Οι Oasis θα πρέπει εύκολα να προκαλέσουν ίδιο ενθουσιασμό και οι δαπάνες σε τσιγάρα και αλκοόλ (αναφορά στο τραγούδι του συγκροτήματος Cigarettes and Alcohol) θα μπορούσαν να είναι εντυπωσιακές», πρόσθεσε.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η οικονομική έκρηξη από το reunion των Oasis πρόκειται να ζήσει για πάντα. (άλλη μια αναφορά σε τραγούδι του συγκροτήματος, το Live Forever). Αυτή η επανένωση μοιάζει με μια μεγάλη αρπαγή χρημάτων από τα αδέρφια Gallagher, καθώς η κόντρα όλων αυτών των ετών υποδηλώνει ότι το Reunion μπορεί να μη κρατήσει για πολλά χρόνια. Οι οπαδοί και η βρετανική οικονομία θα πρέπει να το απολαύουν όσο διαρκεί», κατέληξε.

Η περιοδεία αναμένεται να ξεκινήσει από το Κάρντιφ, στο Principality Stadium στις 4 Ιουλίου, ενώ οι Oasis θα εμφανιστούν από τέσσερις φορές στο Heaton Park του Μάντσεστερ και στο Wembley του Λονδίνου. Το Murrayfield στο Εδιμβούργο και το Croke Park του Δουβλίνου είναι οι άλλες δύο τοποθεσίες.

Μεγάλη ώθηση στον τουρισμό

Ο Joss Croft διευθύνων σύμβουλος του εμπορικού οργανισμού τουρισμού Ukinbound, δήλωσε ότι τα μεγάλα μουσικά γεγονότα «δεν είναι μόνο ευεργετικά για τη βρετανική μουσική βιομηχανία, αλλά και μια εξαιρετική ώθηση για τον εισερχόμενο τουρισμό μας, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν όλα τα καλά που έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Ουαλικής κυβέρνησης δήλωσε σχετικά με τις ανακοινώσεις του συγκροτήματος ότι «είναι σπουδαία νέα ότι οι Oasis θα ξεκινήσουν την περιοδεία της μεγάλης επιστροφής τους από το Κάρντιφ. Θα προστεθούν σε έναν μακρύ κατάλογο παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών που έχουν επιλέξει να παίξουν στην πρωτεύουσά μας τα τελευταία χρόνια μαζί με τους Taylor Swift, Bruce Springsteen, Billy Joel, Coldplay, Beyonce και πολλούς άλλους».

«Με τη φήμη που έχει το Principalty Stadium για τη φιλοξενία εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, η συναυλία πρόκειται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θα δώσουν σημαντική οικονομική ώθηση στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, λιανικού εμπορίου και μεταφορών, φέρνοντας εκατομμύρια που θα συμβάλουν στη μεταμόρφωση της τοπικής οικονομίας».

Αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων

Ο Sacha Lord, σύμβουλος για τη νυχτερινή οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, εκτίμησε ότι η παρουσία του συγκροτήματος στην πόλη, που είναι και η γενέτειρα των Gallagher, θα ωφελήσει την οικονομία με περισσότερα από 15 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ο Thomas Pugh, οικονομολόγος της RSM UK δήλωσε ότι η περιοδεία θα είναι «αναμφίβολα ένα πρωτοφανές sold out». Όμως, σημείωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι φίλοι του συγκροτήματος να πρέπει να πληρώσουν σημαντικά ποσά για τη διαμονή τους, εκτός από τα εισιτήρια.

«Η παρουσία της Taylor Swift και των Foo Fighters έκαναν τις τιμές των ξενοδοχείων στο Κάρντιφ να αυξηθούν έως και 500%». Η συγκεκριμένη αύξηση σημειώθηκε στα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα το Skynews οι τιμές ξενοδοχείων για την πρώτη βραδιά που θα παίξουν οι Oasis στο Wembley είναι ήδη τρεις φορές ακριβότερη σε σχέση μια μια εβδομάδα πριν. Την ίδια στιγμή οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά με μόλις 14 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, αναμένεται να αποδειχθούν ιδιαίτερα ακριβά.

Με πληροφορίες από το SkyNews

ΣΧΕΤΙΚΑ