Πώς ένας δικηγόρος από το Μπρούκλιν έβγαλε χιλιάδες δολάρια από την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις

Η Καμάλα Χάρις / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Ένας δικηγόρος από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που ειδικεύεται στα εμπορικά σήματα έχει αποκτήσει ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπι, το οποίο έχει αποδειχτεί και αρκετά επικερδές.

Κατοχυρώνει ονόματα ιστοσελίδων από πιθανές πολιτικές μάχες. Και τώρα κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια να βγάλει αρκετά χρήματα.

Ο Jeremy Green Eche αγόρασε τον ιστότοπο HarrisWalz.com το 2020 για δέκα δολάρια, πιστεύοντας τότε ότι η Κάμαλα Χάρις κάποια στιγμή θα ήταν η υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Business Insider.

Επίσης, αγόρασε ιστότοπους και με άλλα ονόματα που θεωρούσε ότι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι μαζί της, όπως το HarrisPritzker.com για τον κυβερνήτη του Ιλλινόις, το HarrisFetterman.com για το Γερουσιαστή, Τζον Φέτερμαν από την Πενσιλβάνια και το HarrisWarnock.com για το Γερουσιαστή, Ράφαελ Γουόρνοκ από τη Τζόρτζια.

Αφότου η Χάρις έχασε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020, ο Eche συνέχισε να ανανεώνει τις αγορές ονομάτων από ιστότοπους ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βγάλει χρήματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Eche έβγαλε χρήματα από την επένδυσή του – λίγες ώρες μετά την επιλογή του Τιμ Γουόλζ ως υποψηφίου Αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, πούλησε τον ιστότοπο για 15.000 δολάρια.

Μάλιστα, όπως είπε στο Business Insider, πούλησε το HarrisWalz.com σε έναν «τυχαίο ΆΣΧΕΤΟ Αμερικανό», που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν έχει σχέση με καμία από τις δύο προεκλογικές εκστρατείες του Νοεμβρίου, όμως «είναι υποστηρικτής της Χάρις και αγόρασε τον ιστότοπο για να την προστατεύσει».

Όπως είπε, «αποκαλεί τον εαυτό του προστάτη των ιστότοπων. Και θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να αγοραστεί ο ιστότοπος από την εκστρατεία του Τραμπ όπως συνέβη με το ClintonKaine.com» πριν από οκτώ χρόνια.

Την προηγούμενη φορά που ο Jeremy Green Eche έβγαλε 15.000 από έναν πολιτικό ιστότοπο – το ClintonKaine.com – ο αγοραστής αποδείχτηκε ότι ήταν κάποιος που είχε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, η καμπάνια του πρώην Προέδρου χρησιμοποίησε τον ιστότοπο για να δυσφημίζει τη Χίλαρι Κλίντον, τότε υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, Τιμ Κέιν, από την Βιρτζίνια.

Ο Eche, που πούλησε το site μέσω ενός μεσίτη, δήλωσε ότι δε γνώριζε την ταυτότητα του αγοραστή και όταν την έμαθε ήταν ήδη πολύ αργά.

«Είναι δύσκολο να εκφράσω πόσο στενοχωρήθηκα που η εκστρατεία της Κλίντον δεν ήθελε καν να το αγοράσει. Εγώ νόμιζα ότι πέτυχα το τζάκποτ και αμέσως θα εμφανίζονταν τα χρήματα, οπότε αυτή τη φορά ήθελα απλώς να το πουλήσω σε κάποιον» χωρίς να το χρησιμοποιήσει για να δυσφημίσει την εκστρατεία των Δημοκρατικών, είπε ο Eche.

ΣΧΕΤΙΚΑ