Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα εξωπραγματικά ποσά που κοστίζoυν τα πεντάστερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Ritz Paris /Shutterstock

Το Παρίσι διαθέτει πολλά πολυτελή καταλύματα πέντε αστέρων. Την περίοδο που διανύουμε -Ολυμπιακοί Αγώνες- αυξάνεται το ενδιαφέρον από υπέρ-πλούσιους να επισκεφθούν την γαλλική πρωτεύουσα.

Στο Hotel Plaza Athénée, μια διανυκτέρευση κατά την περίοδο αιχμής μπορεί να κοστίσει περίπου 44.000 δολάρια, ενώ μια διαμονή στην Imperial Suite στο Ritz Paris μπορεί να κοστίσει το ποσό των 70.000 δολαρίων ανά διανυκτέρευση.

 Hotel Plaza Athénée /Shutterstock

Hotel Plaza Athénée /Shutterstock

Πολυτελή καταλύματα

Ενα άλλο πολυτελές κατάλυμα είναι το Hôtel de Crillon, ένα παλάτι του 18ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο το 1909 και έχει φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, βασιλείς και αρχηγούς κρατών. Τα «Les Grands Appartements» του εκτείνονται σε περισσότερα από 335 τετραγωνικά μέτρα (3.606 τετραγωνικά πόδια) και περιλαμβάνουν δύο μεγάλες σουίτες σχεδιασμένες από τον Karl Lagerfeld.

Για ένα διάλειμμα από την πόλη, το CNBC συστήνει το Chateau de Villette, ένα κτήμα των τελών του 17ου αιώνα, 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Παρίσι. Γνωστό ως «Μικρές Βερσαλλίες», το chateau διαθέτει νεοκλασική πρόσοψη. Η διαμονή μιας εβδομάδας κοστίζει σχεδόν 270.000 δολάρια.

Πολυτελή εστιατόρια

Η Γαλλία, η γενέτειρα του οδηγού Michelin, δεν στερείται πολυτελών εστιατορίων, με 630 εστιατόρια με αστέρια σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εννέα στο Παρίσι με τρία αστέρια Michelin. Το Le Cinq, στο Four Seasons Hotel George V του Παρισιού, σερβίρει πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Christian Le Squer και κρασί από μια κάβα που μπορεί να χωρέσει 50.000 φιάλες.

Άλλες αξιοσημείωτες επιλογές περιλαμβάνουν το Restaurant Kei, το οποίο συνδυάζει την ιαπωνική και τη δυτική κουζίνα, και το Epicure στο Le Bristol Paris, το οποίο σερβίρει αναβαθμισμένη κλασική γαλλική κουζίνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα στον ποταμό Σηκουάνα με πολυτελή ιδιωτικά γιοτ ή να απολαύσουν μια ιδιωτική εμπειρία αγορών στο Samaritaine - ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της πόλης, το οποίο ανήκει πλέον στην LVMH.

ΣΧΕΤΙΚΑ