Τον Ιούλιο του 2026 το Shrek 5 -Ποιοι σταρ θα «δανείσουν» τις φωνές τους

NEWSROOM
Ο Shrek
Ο Shrek /Φωτογραφία shutterstock

Η DreamWorks Animation ανακοίνωσε επίσημα την πολυαναμενόμενη επιστροφή του αγαπημένου Σρεκ στο Shrek 5, που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου 2026.

Ο πράσινος γίγαντας θα κοσμήσει και πάλι την μεγάλη οθόνη μαζί με τους συντρόφους του, την πριγκίπισσα Φιόνα και τον Γάιδαρο.

Το στούντιο επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Mike Myers, ο Eddie Murphy και η Cameron Diaz θα επαναλάβουν τους φωνητικούς τους ρόλους ως Shrek, Donkey και Fiona, αντίστοιχα.

Η είδηση αυτή έρχεται 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της αρχικής ταινίας και 16 χρόνια μετά την προβολή του Shrek Forever After στους κινηματογράφους.

Σε σκηνοθεσία του Walt Dohrn, ο οποίος αποτελεί βασική δημιουργική δύναμη της σειράς από το Shrek 2, το Shrek 5 είναι έτοιμο να προσφέρει το χιούμορ και την περιπέτεια που οι θαυμαστές έχουν αγαπήσει.

Η δεύτερη πιο κερδοφόρα σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων

Η σειρά ταινιών Shrek είναι η 18η πιο κερδοφόρα σειρά ταινιών όλων των εποχών και η δεύτερη πιο κερδοφόρα σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων, με αθροιστικές εισπράξεις 4,03 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το αρχικό Shrek απέφερε 487 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, θέτοντας έναν υψηλό πήχη για τους διαδόχους του.

Η συνέχειά του, το Σρεκ 2, ήταν ακόμη πιο επιτυχημένη, κερδίζοντας 928 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Αν και οι επόμενες ταινίες, Σρεκ ο Τρίτος και Σρεκ για πάντα, έλαβαν μικρότερη κριτική αναγνώριση, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 813 εκατομμύρια δολάρια και 752 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ