Τζέιμι Φοξ: Από stand up κωμικός στο βραβείο Όσκαρ και σε μια περιουσία που «θαμπώνει»

NEWSROOM
Jammie Foxx/Shutterstock
Jammie Foxx/Shutterstock

Ο Tζέιμι Φοξ είναι ένας πολυτάλαντος ηθοποιός και μουσικός.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την κωμωδία και έχει παίξει σε περισσότερες από 50 ταινίες με εισπράξεις άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Ο Φοξ έχει κυκλοφορήσει επίσης πέντε άλμπουμ, με το Unpredictable, που έκανε την επανάστασή του, να έχει πουλήσει πάνω από 1,98 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η συνολική του περιουσία υπολογίζεται στα 170 εκατομμύρια δολάρια

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φημίζεται για την «ευελιξία» του στο Χόλιγουντ αλλά και στη μουσική βιομηχανία. Η καριέρα του άνοιξε ως πρωταγωνιστής στο κωμικό σκιτσογραφικό σόου In Living Color. Μετά από αυτή την επιτυχία, πρωταγωνίστησε, συνδημιούργησε και ήταν παραγωγός της δικής του κωμικής σειράς, The Jamie Foxx Show, από το 1996 έως το 2001.

Jammie Foxx/Shutterstock
Jammie Foxx/Shutterstock

Το ταλέντο του Φοξ ήταν εμφανές από μικρή ηλικία- άρχισε να παίζει πιάνο στα πέντε του χρόνια και ήταν γνωστός για το χιούμορ του στο δημοτικό σχολείο, όπου ο δάσκαλός του χρησιμοποιούσε τα αστεία του ως επιβράβευση για την καλή του συμπεριφορά, σημειώνει το The Richest.

Η σταδιοδρομία του ως stand-up κωμικός ξεκίνησε το 1989 μετά από προτροπή μιας φίλης του, με αποτέλεσμα να επιλέξει το ουδέτερο ως προς το φύλο σκηνικό όνομα Jamie Foxx για να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις στη σκηνή των κωμικών κλαμπ.

Ο Φοξ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην κωμωδία Toys το 1992, ενώ ο πρώτος του δραματικός ρόλος ήταν στο αθλητικό δράμα Any Given Sunday του Όλιβερ Στόουν το 1999. Ως βραβευμένος καλλιτέχνης, ο Φοξ έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ. 

Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Ray Charles στην ταινία Ray. Από το 2024, η καθαρή περιουσία του Jamie Foxx εκτιμάται σε 170 εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας την επιτυχία του στην κωμωδία, τον κινηματογράφο και τη μουσική.

Jammie Foxx/Shutterstock
Jammie Foxx/Shutterstock

Με την πάροδο των χρόνων, οι μισθοί του Φοξ στις ταινίες ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του έργου και την προβολή του ρόλου του. Ο Φοξ αμείφθηκε με 5 εκατομμύρια δολάρια για το ρόλο του στη βιογραφική ταινία Ray. Κέρδισε επίσης ένα Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο ενίσχυσε τις πιθανές αποδοχές του για μελλοντικά έργα.

Στο Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο, ο Φοξ έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Django. Παρά τον σχετικά χαμηλότερο προϋπολογισμό της ταινίας για ένα αστέρι του διαμετρήματός του, ο Φοξ διαπραγματεύτηκε μισθό ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ρόλος του Foxx ως Electro στην ταινία The Amazing Spider-Man 2 του απέφερε 8 εκατομμύρια δολάρια. Επανέλαβε αυτόν τον ρόλο στο μπλοκμπάστερ του 2021 Spider-Man: No Way Home. Αν και οι αναφορές για τον μισθό του για την εμφάνισή του αυτή ποικίλλουν ευρέως, εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 550.000 και 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεδομένου του μεγάλου προϋπολογισμού της ταινίας και των συνήθων αποδοχών του Φοξ, είναι πιθανό η αμοιβή του να ήταν στο υψηλότερο άκρο αυτού του φάσματος.

Στη μουσική κωμωδία Annie του 2014, ο Φοξ υποδύθηκε τον χαρακτήρα του Γουίλ Στακς, για τον οποίοωφέρεται να έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Φοξ έγραψε επίσης ιστορία ως ο πρώτος μαύρος πρωταγωνιστής σε ταινία της Pixar με την κωμωδία-δράμα φαντασίας Soul. Αν και ο ακριβής μισθός του για αυτόν τον ρόλο δεν έχει αποκαλυφθεί, τα πρότυπα του κλάδου υποδηλώνουν ότι θα είναι εντός του τυπικού εύρους των 5 έως 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2017, ο Τζέιμι Φοξ είναι οικοδεσπότης και εκτελεστικός παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού Beat Shazam, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί η κόρη του Κορίν Φοξ. Ο Foxx φέρεται να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών στην τηλεόραση, κερδίζοντας περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τον ρόλο του.

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Το 1997, ο Φοξ αγόρασε ένα σπίτι 5.400 τετραγωνικών μέτρων στην Ταρζάνα της Καλιφόρνια, έναντι 930.000 δολαρίων. Αργότερα πούλησε αυτό το ακίνητο τον Ιούνιο του 2008 για 2,23 εκατομμύρια δολάρια. Τον Μάρτιο του 2007, ο Φοξ απέκτησε ένα κτήμα 40+ στρεμμάτων στο Hidden Valley της Καλιφόρνιας, έναντι 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιδιοκτησία διαθέτει μια κύρια κατοικία 17.000 τετραγωνικών μέτρων με δέκα υπνοδωμάτια και δώδεκα μπάνια, προσφέροντας άπλετο χώρο για άνεση και διασκέδαση.

Το κτήμα διαθέτει επίσης μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ επαγγελματικών διαστάσεων με καθίσματα σταδίου και αρκετές πρόσθετες κατασκευές. Η τρέχουσα αξία αυτού του ακινήτου εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα 20 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου του μεγέθους και των πολυτελών παροχών του.

Εκτός από την κύρια κατοικία του, ο Foxx φέρεται να διαθέτει ένα πολυτελές σπίτι στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια, το οποίο μισθώνει. Το ακίνητο αυτό περιλαμβάνει μια έπαυλη με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία και εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ