Tesla: Η μεγάλη επένδυση στην Ινδία μπαίνει, για την ώρα, στον πάγο - Ο ρόλος της Κίνας

NEWSROOM
Τιμόνι με το σήμα της Tesla
Τιμόνι με το σήμα της Tesla / Φωτογραφία shutterstock

Η Ινδία φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Tesla και τον CEO της, Έλον Μασκ.

Η ομάδα του Μασκ δεν έχει επικοινωνήσει με τους αξιωματούχους της χώρας από τότε που ο CEO της εταιρείας ακύρωσε το ταξίδι του στην Ινδία τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος.

«Δυστυχώς οι σημαντικές υποχρεώσεις της Tesla απαιτούν την αναβολή της επίσκεψης στην Ινδία, αλλά ανυπομονώ πολύ να την επισκεφτώ αργότερα φέτος», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτησή του στο X στις 20 Απριλίου. Οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν αναμένει από την Tesla να κάνει επενδύσεις σύντομα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαίου.

Ο ρόλος της Κίνας

Το δημοσίευμα προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η Tesla φερόταν να εξετάζει εδώ και καιρό το ενδεχόμενο επέκτασης στην Ινδία. Τον Απρίλιο, το Reuters ανέφερε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων σκόπευε να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Ινδία στο πλαίσιο μιας επένδυσης ύψους 2 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μασκ αναμενόταν να ανακοινώσει τα σχέδια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδία.

Μπορεί ο Μασκ να ακύρωσε το ταξίδι στην Ινδία, αλλά βρέθηκε στην Ασία. Συγκεκριμένα μόλις μια εβδομάδα μετά επισκέφτηκε την Κίνα για να συναντήσει τον δεύτερο πιο υψηλόβαθμο πολιτικό της χώρας, τον Li Qiang.

Το ταξίδι του Μασκ στην Κίνα έφερε αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα του Bloomberg οι αξιωματούχοι της χώρας έδωσαν την έγκριση τους προκειμένου η Tesla να αναπτύξει την τεχνολογία πλήρους αυτοοδήγησης στους δρόμους της.

Δεν ξεγράφει την Ινδία ο Μασκ

Παρά τα όσα έχουν συμβεί τελευταία, η Ινδία δεν έχει βγει εντελώς από τα πλάνα του Έλον Μασκ. Ο εκκεντρικός CEO συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ινδίας Naredra Modi για την εκλογική νίκη της κυβέρνησης του στις πρόσφατες εκλογές. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για την τελευταία φορά στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2023.

«Συγχαρητήρια στον Narmenda Modi για την νίκη στις μεγαλύτερες δημοκρατικές εκλογές του κόσμου. Ανυπομονώ να κάνουν οι εταιρείες μου συναρπαστικό έργο στην Ινδία», έγραψε σε μια ανάρτησή του στο X στις 7 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ