Διάσημος δικηγόρος αποκαλύπτει: Aυτοί είναι οι 2 κύριοι λόγοι διαζυγίου

NEWSROOM
Ζευγάρι υπογράφει τα χαρτιά του διαζυγίου
Φωτογραφία: Shutterstock

Το ποσοστό των γάμων εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Ο James Sexton, ένας παγκοσμίου φήμης οικογενειακός δικηγόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε τους δύο κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο: την απιστία και τα χρήματα.

Ο ειδικός μοιράστηκε πρόσφατα τις απόψεις του για τους διαλυμένους γάμους στο podcast «The Diary Of A CEO» του Steven Bartlett.

Απιστία και διαζύγιο

Εξήγησε ότι η απιστία, είναι «απλώς ένα συστατικό» και επομένως το να κατηγορείς για ένα διαζύγιο την απιστία είναι μια «υπεραπλούστευση».

Ο Sexton υποστήριξε ότι η έλλειψη σεξ οδηγεί συνήθως στην απιστία, σημειώνοντας ότι «οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ σε ποσότητα, οι γυναίκες θέλουν περισσότερη ποιότητα», σημειώνει η New York Post σε δημοσίευμά της.

«Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο το πορνό είναι πιο δημοφιλές στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες, επειδή οι άνδρες θέλουν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους», τονίζει ο Sexton.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο ρόλος των χρημάτων στο διαζύγιο

Ο δικηγόρος διαζυγίων εξήγησε επίσης την επίδραση των χρημάτων στους γάμους.

Τα χρήματα έχουν μεγάλη σχέση με την εξουσία. Το χρήμα έχει να κάνει με τον έλεγχο. Το χρήμα έχει να κάνει με ευκαιρίες, ασφάλεια, έχει να κάνει με ένα σωρό πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με το ίδιο το χρήμα», ανέφερε.

«Το χρήμα είναι απλώς ένα νόμισμα που ανταλλάσσουμε, οπότε νομίζω ότι έχει ένα σωρό περίπλοκα πράγματα που συνδέονται με αυτό. Οι άνθρωποι είναι ανέντιμοι με τον εαυτό τους και με τα χρήματα», συμπλήρωσε.

Για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του Sexton, συμβουλεύει τα ζευγάρια να «δίνουν πραγματικά προσοχή» ο ένας στον άλλον.

Ως παράδειγμα, πρότεινε στους ανθρώπους -ιδιαίτερα στους άνδρες- να γράφουν τυχαία ερωτικά σημειώματα για τις συζύγους τους, ώστε να τους υπενθυμίζουν πόσο και γιατί τις αγαπούν.

Μειώθηκαν οι χωρισμοί στις ΗΠΑ

Ωστόσο, λιγότεροι άνθρωποι φαίνεται να χρειάζονται τις συμβουλές του Sexton σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι γάμοι έχουν αυξηθεί, ενώ οι νόμιμοι χωρισμοί στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί από τότε που οι γάμοι και τα ραντεβού τέθηκαν σε παύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Το ποσοστό των γάμων εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες δεκαετίες, όταν ο αριθμός των γάμων παρέμενε γύρω στους επτά με οκτώ ανά 1.000 άτομα ετησίως, εντούτοις τα διαζύγια συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.

Το ποσοστό διαζυγίων το 2000 ήταν τέσσερα ανά 1.000 άτομα ετησίως, σε σύγκριση με μόλις 2,4 το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ