Γερμανία: Παρά τις αντιδράσεις, η ροζ φανέλα έσπασε ρεκόρ πωλήσεων για την εθνική ομάδα

NEWSROOM
Η εθνική Γερμανία με τις ροζ εμφανίσεις
Η εθνική Γερμανία με τις ροζ εμφανίσεις / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική ομάδα της Γερμανίας αντιμετώπισε την Ουγγαρία για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024. Πριν την έναρξη τα μάτια όλων έπεσαν πάνω στην ροζ εμφάνιση που φορούσαν οι ποδοσφαιριστές των «πάντσερ».

Η συγκεκριμένη φανέλα να έχει παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που φορέθηκε από τους Γερμανούς διεθνείς σε παιχνίδι που βλέπει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος. Μπορεί σε αρκετούς να φάνηκε «ξένη» στο μάτι αλλά τελικά φαίνεται πως έχει «κερδίσει» τους περισσότερους φίλους της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία επιβεβαίωσε και η γερμανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η ροζ φανέλα έχει γίνει η πιο γρήγορα πωλούμενη εκτός έδρας εμφάνιση στην ιστορία της εθνικής ομάδας από τον Μάρτιο μέχρι και την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Σε αντίθεση με τα πιο παραδοσιακά στοιχεία της εντός έδρας φανέλας, η νέα εκτός έδρας έχει σκοπό να αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των Γερμανών ποδοσφαιρόφιλων, καθώς και την ποικιλομορφία της χώρας», δήλωσε τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον Μάρτιο.

Οι αντιδράσεις και η απάντηση

Παραδοσιακά η φανέλα της Εθνικής Γερμανίας είναι λευκή με μαύρες λεπτομέρειες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κυριαρχήσει το κόκκινο ή το πράσινο χρώμα. Φυσικά, μια τόσο τολμηρή κίνηση προκάλεσε και αρκετές αντιδράσεις. Η μεγαλύτερη διαφωνία ήταν ότι στη συγκεκριμένη φανέλα δεν υπάρχουν στοιχεία της σημαίας, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι δεν ταιριάζει σε ένα μέγεθος όπως αυτό της Γερμανίας.

Η Adidas γνώριζε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και είχε προετοιμαστεί. Μάλιστα, η Γερμανική εταιρεία χρησιμοποιήσει πολλά από τα επικριτικά σχόλια στη διαφήμιση που έκανε για την φανέλα και κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο ίντερνετ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο πρωταγωνίστησαν τόσο νεαροί ποδοσφαιριστές όπως 21χρονος Φλόριαν Βιρτζ της Μπάγερν Λεβερκούζεν όσο και βετεράνοι όπως ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και ο Ρούντι Φέλερ, σημερινός τεχνικός διευθυντής της εθνικής αλλά και ένας από τους δημοφιλέστερους Γερμανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

«Βρίσκω την εκτός έδρα φανέλα πολύ ωραία», δήλωσε ο Βιρτζ στην επίσημη παρουσίαση. «Είναι κάτι διαφορετικό και πραγματικά εξαιρετικό. Ανυπομονούμε για ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην έδρα μας και θέλουμε να αποδίδουμε καλά και με τις δυο φανέλες», δήλωσε ο νεαρός που πρόσφατα έγινε πρωταθλητής με την Λεβερκούζεν και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Γερμανικού ποδοσφαίρου.

Υποστηρικτής της ροζ φανέλας είναι και ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες. «Όλη αυτή η κριτική είναι ανοησία», δήλωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι παίκτες μπορούν να παίζουν γυμνοί μια φανέλα ζωγραφισμένη πάνω τους. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι φανέλα θα φοράνε οι παίκτες μας».

Οι Γερμανοί «αγκαλιάζουν» και πάλι την Εθνική

Η επιτυχία της ροζ εμφάνισης δεν είναι κάτι μικρό. Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η εθνική Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ πριν από δέκα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Τα «πάντσερ» δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη γκρίνια και αλλαγές προπονητών.

Η νέα γενιά ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Euro διεξάγεται στη χώρα, έκανε τους Γερμανούς να αγκαλιάσουν την εθνική ομάδα. Ακόμα και όταν φοράει ροζ φανέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ