Πρόβλεψη – σοκ για την τιμή του bitcoin στα 500.000 δολάρια

Bitcoin

Στο παρελθόν, η διαδικασία του halving έχει συνδεθεί με περιόδους σημαντικής ανόδου του Bitcoin.

Η τιμή του bitcoin πρόκειται να ενισχυθεί στα 500.000 δολάρια έως το τέλος της δεκαετίας, εκτιμούν σε πρόσφατο σημείωμά τους αναλυτές της επενδυτικής εταιρείας, Bernstein.

Οι αναλυτές, Gautam Chhugani και Mahika Sapra, υποστηρίζουν στο σημείωμά τους ότι το bitcoin θα εκτιναχθεί στα 500.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 659% έως το 2029 σε σχέση με τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδες, χάρη στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια περιλαμβάνουν το κρυπτονόμισμα στο χαρτοφυλάκιό τους.

Συγκεκριμένα, όπως εκτιμούν η άνοδος της τιμής θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από την αυξανόμενη ζήτηση για ομόλογα που έχουν τοποθετήσεις και σε bitcoin και ήδη έχουν προσελκύσει επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που βγήκαν στην αγορά στις αρχές της χρονιάς.

Η αυξανόμενη ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά σε bitcoin δημιουργεί μία δυναμική έντονης ανόδου της τιμής του κρυπτονομίσματος, τάση που, όπως λένε, θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

Οι Chhugani και Sapra εκτιμούν ότι η τιμή του bitcoin θα αγγίξει το 2025 τα 200.000 δολάρια, το 2029 τα 500.000 δολάρια και θα φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια έως το 2033.

Σε προηγούμενες εκτιμήσεις τους, οι δύο αναλυτές έβλεπαν την τιμή του bitcoin στα 150.000 δολάρια το 2025, ωστόσο αναθεώρησαν προς τα πάνω την εκτίμησή τους, λόγω των μεγάλων αγορών από τα αμοιβαία κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να επιτρέψει σε αμοιβαία κεφάλαια, ETF’s, να τοποθετούν στο χαρτοφυλάκιό τους και bitcoin.

Αυτό οδήγησε σε ένα ανοδικό ράλι, που τροφοδοτήθηκε και από την επερχόμενη «διχοτόμηση» του Bitcoin. Αυτό – το halving – αναφέρεται στην ενσωματωμένη δυνατότητα του Bitcoin να περιορίζει αυτόματα τον ρυθμό των νέων νομισμάτων που εισέρχονται στην κυκλοφορία. Συμβαίνει, θεωρητικά, κάθε περίπου τέσσερα χρόνια και πιέζει ανοδικά την τιμή του κρυπτονομίσματος, επειδή δημιουργεί μία τεχνητή ανεπάρκεια σε έναν νόμισμα που είναι ήδη πεπερασμένο.

Στο παρελθόν, η διαδικασία του halving έχει συνδεθεί με περιόδους σημαντικής ανόδου του Bitcoin.

Γενικά, πάντως, οι επενδυτές φαίνεται εδώ και καιρό να είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για την πορεία των κρυπτονομισμάτων και, ειδικά, του Bitcoin, οπότε σπεύδουν να κάνουν μαζικές αγορές που ενισχύουν την τιμή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ