Mark Cuban: Ο δισεκατομμυριούχος που μοιράζει εκατομμύρια

ο δισεκατομμυριούχος, Mark Cuban / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

«Πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό», είπε ο Mark Cuban, του οποίου η περιουσία εκτιμάται από το Forbes στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος, Mark Cuban, είναι από αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να μοιράζονται τον πλούτο τους…

Την περασμένη Τρίτη έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ότι διατηρεί τη γνωστή επιχειρηματική πρακτική ίδια και απαράλλαχτη εδώ και δεκαετίες έχοντας βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να γίνουν εκατομμυριούχοι.

Συγκεκριμένα, όταν πουλάει μία εταιρεία, ο Mark Cuban είπε ότι πάντα βάζει στην άκρη ένα ποσό – ένα κομμάτι από τα κέρδη για να πληρώσει τους εργαζομένους του.

«Σε κάθε επιχείρηση που πουλάω, δίνω μπόνους σε κάθε εργαζόμενο που απασχολείται στην εταιρεία μου για περισσότερο από ένα χρόνο», τόνισε ο Mark Cuban.

Η προσέγγιση αυτή χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 όταν ο Mark Cuban πούλησε την πρώτη του εταιρεία, την MicroSolutions, μία εταιρεία λογισμικού που τότε πουλήθηκε για 6 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε ότι έδωσε το 20% των κερδών στους 80 εργαζόμενους της εταιρείας του, ποσό το οποίο, αν διανεμήθηκε ισόποσα, σημαίνει ότι κάθε ένας πήρε 15.000 δολάρια.

Τα επόμενα χρόνια, Mark Cuban ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που επένδυσαν στην πλατφόρμα streaming, AudioNet, παίρνοντας τον έλεγχο της υπηρεσίας, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε Broadcast.com.

Όταν τελικά πούλησε την Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999, ο Mark Cuban είπε ότι οι 300 από τους 330 εργαζόμενους στην εταιρεία έγιναν εκατομμυριούχοι χάρη στα μπόνους που μοίρασε.

Όπως εξήγησε, συνέχισε την ίδια πρακτική – να δίνει μέρος των κερδών στους πιστούς του υπαλλήλους από τότε που έγινε δισεκατομμυριούχος το 1999. Το 2019, πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της HDNet, που πλέον ονομάζεται AXS TV, δίνοντας το 20% των κερδών από την πώληση στους εργαζόμενους.

Ο δισεκατομμυριούχος, που αγόρασε την ομάδα ΝΒΑ των Dallas Mavericks το 2000, είπε ότι μοίρασε περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε εργαζομένους όταν πούλησε το πλειοψηφικό του πακέτο στην ομάδα μπάσκετ πέρυσι.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό», είπε ο Mark Cuban, του οποίου η περιουσία εκτιμάται από το Forbes στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ