Διάσημος επενδυτής βλέπει διολίσθηση της τιμής της μετοχής της Tesla

Το λογότυπο της Tesla/Φωτογραφία: Shutterstock

Ο Μόουζες δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί την Tesla και τις κινήσεις του Έλον Μασκ αυτή τη στιγμή, γεγονός που αντανακλάται και στη δραματική πτώση της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

Η τιμή της μετοχής της Tesla οδεύει προς μία βίαιη διόρθωση και πρόκειται να διολισθήσει σε βαθμό που δεν έχουμε δει ούτε κατά τη φούσκα των τεχνολογικών εταιρειών.

Την παραπάνω πρόβλεψη έκανε σε συνέντευξύ του στο CNBC ο επενδυτής, Ντάνι Μόουζες, που έγινε διάσημος για την πρόβλεψη της κατάρρευσης της αγοράς των στεγαστικών στις ΗΠΑ, που έγινε και ταινία, με τίτλο “The Big Short”.

Ο Μόουζες είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην επένδυσή του που βασίζεται σε πρόβλεψη για τεράστια πτώση της μετοχής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι η μετοχή της Tesla θα διολισθήσει κατά 70% από τα τωρινά επίπεδα των 171 δολαρίων στα 50 δολάρια.

Όπως εξήγησε, βασίζει αυτή την εκτίμησή του στα σχέδια της Tesla για το Robotaxi και την τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να θολώσουν μία ήδη θολή επιχειρηματικότητα εδώ και μεγάλο διάστημα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Moses Ventures, αποκάλυψε ότι σόρταρε και πέρυσι τη μετοχή της Tesla, λόγω της έντονης ανησυχίας για τις κινήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Έλον Μασκ, ειδικά για τα σχέδιά του να αγοράσει το Χ, πρώην Twitter.

Κατά τη γνώμη του επενδυτή, αυτή η κίνηση αποπροσανατόλισε το Μασκ, παίρνοντας την προσοχή του από την Tesla σε μία στιγμή που έπρεπε να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και να γίνουν διάφορες κινήσεις για το όφελος της επιχείρησης.

Αλλά και τώρα, η ανησυχία του Μόουζες παραμένει ο Έλον Μασκ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετοχή της Tesla έχει ήδη διολισθήσει κατά 33% από τις αρχές της χρονιάς.

Η μετοχή ανέκαμψε ελαφρώς μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το Robotaxi και την τεχνητή νοημοσύνη, σχέδια που σύμφωνα με το Μόουζες απλά θα αποπροσανατολίσουν την επιχείρηση από το βασικό της αντικείμενο.

Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στον Έλον Μασκ για τις μαζικές απολύσεις. «Για κάποιον που νοιάζεται τόσο πολύ για την ανθρωπότητα, μάλλον απολύει πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή και οι βασικές λειτουργίες της εταιρείας καταρρέουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μόουζες δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί την Tesla και τις κινήσεις του Έλον Μασκ αυτή τη στιγμή, γεγονός που αντανακλάται και στη δραματική πτώση της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

Και σε όλα τα παραπάνω προβλήματα, πρέπει να προστεθεί και η έρευνα των αρχών για τα ατυχήματα που σχετίζονται με το σύσντημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

ΣΧΕΤΙΚΑ