Ευθείες βολές κατά Καμμένου από Κοτζιά

NEWSROOM
Ευθείες βολές κατά Καμμένου από Κοτζιά

Συνέχεια στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης “Πράττω” της οποίας ηγείται.

Παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει προβλήματα στην Κυβέρνηση μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο μέλλον. Όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να συμπλέει με την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά όχι με την κυβέρνηση, καθώς, όπως τόνισε, θα κινείται στα αριστερά του κόμματος, ως ένα είδος αριστερής συνείδησης, αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για διάβρωση του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της σύμπλευσης με τους ΑΝΕΛ.

Βάλλοντας εναντίον του Καμμένου, ο Κοτζιάς είπε πως το υπουργείο Άμυνας δεν διαδραματίζει ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά οφείλει να υπερασπίζεται τις επιλογές της διπλωματίας. Τόνισε πως η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως “ΥΠΕΞ νούμερο δύο”. Έκανε μάλιστα λόγο για “οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα”.

Σε ό,τι αφορά στα μυστικά κονδύλια υπερασπίστηκε τον εαυτό του επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αλλά και αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον Πάνο Καμμένο: “Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους”.

Εξάλλου, επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο “δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ