Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει επίθεση προς τον κ. Στουρνάρα

NEWSROOM
Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει επίθεση προς τον κ. Στουρνάρα
Φωτό: INTIME

Την άποψη πως δεν υπάρχει επιλεγμένη επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάνη Στουρνάρα, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στην ΕΤ-1 και κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση με την τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ότι «δεν υπάρχει καμία επιλεγμένη επίθεση και αντιδικία με τον κ. Στουρνάρα». Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση κατά καιρούς, έχει διατυπώσει διαφορετικές απόψεις οι οποίες εμπεριείχαν το στοιχείο της κριτικής η της αντίθεσης για θέσεις του κ. Στουρνάρα με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη για ζητήματα που αφορούν στην οικονομία». «Υπάρχει το δικαίωμα της κυβέρνησης όταν διατυπώνει απόψεις στη βάση υπαρκτών διαφωνιών και αντιθέσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί σχετικά με τα 10 περιφερειακά λιμάνια. Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως με βάση το νέο νομοσχέδιο δεν μεταβιβάζεται καμία κυριότητα σε κανέναν ιδιώτη και το ελληνικό δημόσιο έχει στα χέρια του αυτά τα δέκα περιφερειακά λιμάνια που διοικούνται από οργανισμούς λιμένων. Υποστήριξε, επίσης, πως το συγκεκριμένο μοντέλο ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη και το 85% των λιμανιών λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της αξιοποίησης είπε ότι αυτή θα γίνει με δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς και απόλυτη διαφάνεια ενώ θα προκηρυχθούν για αξιοποίηση ορισμένες δραστηριότητες αυτών των λιμανιών.

Είπε εξάλλου ότι ο νέος νόμος προβλέπει συνεργασία των λιμανιών με συνδυασμένες δραστηριότητες τονίζοντας ότι μία επενδυτική δραστηριότητα που μπορεί να γίνει σε ένα λιμάνι θα μπορεί να συνδυαστεί με μια άλλη σε κάποιο άλλο.

«Άλλα λιμάνια προσφέρονται επί παραδείγματι για μαρίνες, άλλα για την κρουαζιέρα άλλα για εμπορική ή βιομηχανική δραστηριότητα» τόνισε προσθέτοντας ότι «η χώρα είχε στερηθεί επί 50 και πλέον ολόκληρα χρόνια συγκεκριμένη λιμενική πολιτική» και ότι «αυτή η κυβέρνηση αυτό που έκανε ήταν να αξιοποιήσει συγκεκριμένες δυνατότητες και να αρχίσει η διαδικασία της ανάπτυξης από μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ