Μητσοτάκης για άρση lockdown: Θα κριθεί βάσει των δεδομένων και όχι με ημερομηνίες
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η άρση του lockdown θα κριθεί βάσει των δεδομένων και όχι με ημερομηνίες.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο εμβόλιο, το οποίο εκτιμά πως θα φτάσει στην Ελλάδα πριν το τέλος του έτους.
«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα, και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα, και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα, εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, πριν από τα τέλη του έτους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».