Enterprise Greece: Υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας με τον ομόλογο οργανισμό της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

NEWSROOM
Enterprise Greece
Enterprise Greece/ Φωτογραφία INTIME NEWS

H Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και η Ελλάδα στηρίζει την υποψηφιότητα της

Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) υπέγραψαν σήμερα, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και η Foreign Investment Promotion Agency (FIPA) της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την Enterprise Greece εκπροσώπησε η πρόεδρός της και γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, και την FIPA, ο διευθυντής, Μάρκο Κουμπάτλιτζα, ενώ παραβρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να αξιοποιήσουν συνέργειες και τυχόν συμπληρωματικότητα δράσεων και δικτύων τους για να ενισχύσουν την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Στους στόχους του μνημονίου συγκαταλέγονται:

- Η ανταλλαγή πληροφοριών και η διενέργεια ερευνών μάρκετινγκ

- Η υλοποίηση προωθητικών δραστηριοτήτων

- Η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η σύμπραξη της Enterprise Greece με την FIPA, του εθνικού οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και η Ελλάδα σταθερά στηρίζει την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δρομολογηθούν ενημερωτικές δράσεις για εκατέρωθεν επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες, δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και συμμετοχή σε επιχειρηματικές εκθέσεις και συνέδρια.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, δήλωσε: «Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών αναμένεται να ενδυναμώσει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και να συμβάλει στην ανάπτυξη δομών δικτύωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ