Πιστωτική γραμμή χρηματοδότησης από την Παρευξείνια Τράπεζα στην Εθνική Factors

NEWSROOM
 Πιστωτική γραμμή χρηματοδότησης από την Παρευξείνια Τράπεζα στην Εθνική Factors
Φώτο: ΕΚΤ

Πιστωτική γραμμή εμπορικής χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, ενεργοποίησε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) προς τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Εθνική Factors (ΝΒG Factors), με στόχο -μεταξύ άλλων- να τονωθεί η ρευστότητα ελληνικών επιχειρήσεων, εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, που διαμορφώνει η πανδημία Covid-19.

Το δάνειο θα επιτρέπει στην Εθνική Factors να χρηματοδοτεί εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring). Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει ανάγκες ρευστότητας και κεφαλαίου κίνησης ελληνικών επιχειρήσεων και θα προωθήσει το εμπόριο στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, ιδίως με τις χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

«Η παροχή οικονομικής στήριξης και ρευστότητας σε επιχειρήσεις στις δύσκολους καιρούς της πανδημίας είναι απαραίτητη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Το factoring είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας και η Παρευξείνια Τράπεζα δεσμεύεται να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Εθνική Factors και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας για να προσεγγίσει περισσότερες ελληνικές εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΑΕΠ, Ντμίτρι Πάνκιν.

«Στο πλαίσιο της στήριξης των ελληνικών εταιρειών για την αντιμετώπιση δυσμενών οικονομικών συνθηκών, που προκλήθηκαν από την πανδημική κρίση και ως μέρος της στρατηγικής της να συμβάλει ενεργά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η NBG Factors υπέγραψε συμφωνία με τη TEAΕΠ για πιστωτική διευκόλυνση 40 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Παρευξείνιας Τράπεζας όχι μόνο στις προοπτικές του τομέα factoring στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Εθνική Factors», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Factors.

Η ΤΕΑΕΠ είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ