ΤΑZ: «Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες»

NEWSROOM
ΤΑZ: «Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες»
Φώτο: Shutterstock

Στο θέμα των καλοκαιρινών διακοπών αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung δίνοντας πληροφορίες στους αναγνώστες της για το τι ισχύει σε διάφορες χώρες. Για την Ελλάδα για παράδειγμα αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι η χώρα θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον τουρισμό από την 1η Ιουλίου, ότι οι ξαπλώστρες στις παραλίες πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τρία με πέντε μέτρα και ότι «μαζί με άλλες χώρες που δεν έχουν πληγεί τόσο πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως η Κύπρος, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και το Ισραήλ θέλει να οργανώσει ασφαλείς αεροπορικούς διαδρόμους μεταφοράς τουριστών, η Γερμανία δεν συμμετέχει προς το παρόν σε αυτό το σχέδιο».

Ακόμη η εφημερίδα σε σχόλιό της επισημαίνει πως «τα ταξίδια στο εξωτερικό ακόμα και για διακοπές δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα, το οποίο στις δημοκρατίες μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να περιοριστεί. Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν και είναι μια τέτοια έκτακτη κατάσταση. Στο μέτρο που η κρίση αποκλιμακώνεται, θα πρέπει τα ταξίδια να είναι και πάλι εφικτά. Για το λόγο αυτό είναι σωστό που ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μαζί με τους συναδέλφους του από γειτονικές χώρες αλλά και τουριστικούς προορισμούς, αναζητούν λύσεις … Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι άνθρωποι να μην μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ δυο περιοχών που έχουν αξιολογηθεί ως ασφαλείς. Η παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί στα μέσα Ιουνίου. Αλλά και μετά επιβάλλεται προσοχή και για τον καθένα ατομικά».

Στο θέμα των καλοκαιρινών διακοπών αναφέρεται και η Taz του Βερολίνου, η οποία σημειώνει: «Διακοπές στα Κανάρια Νησιά ή στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα είναι σύντομα και πάλι εφικτές. Οι προϋποθέσεις εισόδου για τους ταξιδιώτες θα χαλαρώσουν και η καραντίνα μέσα στην ΕΕ θα αρθεί. Η Ευρώπη πράττει και αντιδρά από κοινού. Σίγουρα υπό την πίεση των δέκα ευρωπαϊκών χωρών που είναι τουριστικοί προορισμοί και η οικονομία τους εξαρτάται πάρα πολύ από τον τουρισμό. Αλλά όπως και να έχει, αισθανόμαστε πως είμαστε στο ίδιο καράβι και έχουμε τον ίδιο ορίζοντα. Αντί για ευρωομόλογα Γερμανοί τουρίστες».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ