Επενδυτικός νόμος και ΕΣΠΑ στη συνάντηση Γεωργιάδη - ΣΕΤΕ
Η θέση των τουριστικών επενδύσεων στον επενδυτικό νόμο και το ΕΣΠΑ συζητήθηκε στη σημερινή πρώτη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσο και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Βερνίκο, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, δήλωσε πως «με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε» στο υπουργείο τον ΣΕΤΕ, που «αποτελεί τον θεσμικό συνομιλητή του κράτους για τα ζητήματα του τουρισμού. Έχει από την ίδρυσή του βοηθήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία να λάβει σωστές αποφάσεις και ασφαλώς η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον ΣΕΤΕ. Ήθελα να τους ευχαριστήσω. Εγκαινιάσαμε ένα κανάλι διαλόγου για να γίνουμε πρακτικοί και να λύσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα».
Από την πλευρά του ο κ. Ρέτσος για την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό δήλωσε: «Ο τουρισμός είναι ένας τομέας, ο οποίος όλα τα χρόνια της κρίσης βοήθησε πάρα πολύ στην ενίσχυση του εισοδήματος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας μας γενικότερα.
Είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Στην πρώτη αυτή επαφή θέσαμε όλους τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις μας στη διάθεση του Υπουργείου. Κάναμε μια πρώτη συζήτηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον επενδυτικό νόμο και το ΕΣΠΑ. Επιφυλαχθήκαμε, αφού πρώτα συγκεντρώσουμε και επιμέρους θέματα που αφορούν τους κλάδους που συναπαρτίζουν τον ΣΕΤΕ, να επανέλθουμε και να συνεχίσουμε τη συζήτηση ελπίζοντας να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και θέματα τα οποία επηρεάζουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη και ενίσχυση».
Εξάλλου, αναφορικά με το πάρκο καινοτομίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Δήμας, σε σημερινή συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε: «Είναι προτεραιότητα μας ένα σύγχρονο πάρκο καινοτομίας. Μελετάμε παραδείγματα χωρών και πόλεων του εξωτερικού, εξετάζουμε παράλληλα το κοινωνικό αποτύπωμα τέτοιων δραστηριοτήτων και βρισκόμαστε σε αρκετά καλό δρόμο. Σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».