Πρόγραμμα επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας
Τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους κατά το πρότυπο ISO17024 και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους σε ειδικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου, προσφέρει σε μακροχρόνια ανέργους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Πρόκειται για ένα έργο που αφορά εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και υλοποιείται από την ΠΟΞ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Ομοσπονδία αναλαμβάνει να επιμορφώσει υποψήφια στελέχη και να τα εντάξει στην αγορά εργασίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ο τουρισμός και συγκεκριμένα ο κλάδος των ξενοδοχείων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εξελίξεις. Η ΠΟΞ αποκτά εμπειρία στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία και δίνει την ευκαιρία σε μακροχρόνια ανέργους, όχι μόνο να βρουν εργασία ή να ενταχθούν ξανά στον εργασιακό στίβο, αλλά και να εξελιχθούν σε ικανά και εξειδικευμένα στελέχη με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης Τάσιος.
Το πρόγραμμα αφορά σε 360 μακροχρόνια άνεργους κάτω των 25 ετών ή άνω των 50 και περιλαμβάνει σεμινάρια αναβάθμισης των προσόντων τους και ενίσχυσης της επαγγελματικής εμπειρίας τους σε ειδικότητες του τουρισμού -συγκεκριμένα οροφοκόμου και υπαλλήλου επισιτιστικού τομέα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες στη Θεσσαλονίκη, είναι επιδοτούμενη και περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία και πιστοποίηση. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,35 εκατομμύρια ευρώ.
Η Πράξη «Αναβάθμιση προσόντων για μακροχρόνια ανέργους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε ειδικότητες του ξενοδοχειακού κάδου» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης «Συνδυασμένη παρέμβαση αναβάθμισης επαγγελματικών προσόντων για μακροχρόνια άνεργους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).