Bitcoin: Η τιμή του βυθίζεται και προκαλεί «ρωγμές» στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Συσσωρεύονται οι απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση μέσα στο 2024, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη μείωση της ζήτησης για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια σε Bitcoin και την αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποχώρησε περίπου 5% κατά τις επτά ημέρες έως χθες Κυριακή, η πιο απότομη τέτοια διολίσθηση από τον Απρίλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Υποχωρούν τα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin υποχωρεί περίπου 2% και διαπραγματεύεται στα 62.440 δολάρια, σε χαμηλό περισσότερο του ενός μηνός. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραστική του αξία έχει πληγεί από ένα εξαήμερο σερί εκροών από τα αμερικανικά ETFs.

Οι «ρωγμές» έρχονται εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το περιθώριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από το υψηλό δύο δεκαετιών. Για ορισμένους αναλυτές, η υποχώρηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

«Η τρέχουσα δυναμική της αγοράς κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζεται από χαμηλή μεταβλητότητα, ήπιους όγκους και παραγγελίες που δεν εξισορροπούνται όταν οι τιμές αρχίζουν να κινούνται στα άκρα του εύρους τους», έγραψε σε σημείωμά του ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας της FalconX.

Η πτώση σε κάποια άλλα κρυπτνομίσματα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Ενα σερί εβδομαδιαίων μειώσεων για το Ether και το Solana είναι το μεγαλύτερο από πέρυσι και το 2022 αντίστοιχα.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και ενώ οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων ετοιμάζονται να λανσάρουν τα πρώτα αμερικανικά ETF που επενδύουν απευθείας στο Ether, το δεύτερο σε μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Το Solana, εν τω μεταξύ, ήταν πολύ πρόσφατα ένα από τα αγαπημένα ενός αριθμού hedge funds που επενδύουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το Bitcoin σημείωσε ρεκόρ 73.798 δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο αυτό το τρίμηνο υπολείπεται των παραδοσιακών επενδύσεων, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και ο χρυσός. Ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών στα 57.500 δολάρια περίπου, θεωρείται τώρα ως πιθανή ζώνη στήριξης για την τιμή, σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς της IG Australia Tony Sycamore.

«Μια πτωτική διάθεση φαίνεται να έρχεται», δήλωσε η Caroline Mauron, εκ των ιδρυτριών της παρόχου ρευστότητας σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit Markets. «Η αγορά δυσκολεύεται να απορροφήσει οποιεσδήποτε μεγάλες εντολές πώλησης», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ