Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Sinoma CBMI για την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών
Ο ΤΙΤΑΝ και η Sinoma CBMI υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών με στόχο ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, διεθνής παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών και η Sinoma CBMI, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία τσιμέντου και στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών, με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών στην παραγωγή τσιμέντου, όπως ανακοινώθηκε.
Ο Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Sinoma θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για την πράσινη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2026, ωφελώντας αμοιβαία και τις δύο εταιρίες και προωθώντας την αποτελεσματικότητά μας σε διάφορα μέτωπα. Μαζί, μετασχηματίζουμε τον τομέα των δομικών υλικών προς ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα».
Ο Tong Laigou, Εκτελεστικός Διευθυντής της Sinoma CBMI, σχολίασε: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία με τον Τιτάνα στα πεδία της πράσινης ανάπτυξης και των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της ψηφιακής νοημοσύνης και της λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Το μνημόνιο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των εταιριών μας».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεχίζοντας το ιστορικό επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, όπως ήταν η κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου τσιμέντου του Τιτάνα στην Αλβανία το 2010, ο ΤΙΤΑΝ και η Sinoma CBMI σχεδιάζουν νέες συμπράξεις. Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τομείς όπως οι τεχνολογίες καυσίμων χαμηλούανθρακικού αποτυπώματος, οι τεχνολογίες ψύξης, η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στην παραγωγή τσιμέντου, η ψηφιακή διαχείριση των αποθηκών ανταλλακτικών, οι αρθρωτές λύσεις άλεσης καθώς και οι τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα. Εστιάζει, επίσης, στην έρευνα και στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων παραγωγής με βάση ψηφιακά δεδομένα, στη βελτιστοποίηση της διακίνησης προϊόντος ή/και πρώτων υλών (logistics), στην αυτοματοποίηση των εργοστασίων, στην ανάκτηση θερμότητας προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στις έξυπνες τεχνολογίες εξόρυξης, καθώς και στην αποτελεσματική άλεση αργίλου και άλλων συμπληρωματικών τσιμεντοειδών υλικών.