Mytilineos: Επενδύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ στην Ιταλία τα επόμενα 4 χρόνια

NEWSROOM
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση μεγάλων συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Σε επενδύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ιταλία τα επόμενα 4 χρόνια θα προβεί η MYTILINEOS, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Οικονομικών Λειτουργιών του ομίλου Γιάννη Καλαφατά.

Μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας στο Μιλάνο, ο κ. Καλαφατάς δήλωσε επίσης ότι ο όμιλος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, επιλέγοντας ως συμβούλους τη Morgan Stanley και τη Citi, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Καλαφατάς δήλωσε επίσης ότι ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση μεγάλων συμφωνιών, συγχωνεύσεων και εξαγορών.

«Ψάχνουμε (για) συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων (με ολοκληρωμένες εταιρείες κοινής ωφέλειας που έχουν πελατειακή βάση. Θα θέλαμε να εισέλθουμε (με) κάτι μεγάλο», δήλωσε ο κ. Καλαφατάς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS και Πρόεδρος της Eurometaux, Ευάγγελος Μυτιληναίος
συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο «State of the Union 2024» που διοργάνωσε το European University Institute στη Φλωρεντία.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο πάνελ «Climate change green transition» ανάμεσα στους Kurt Vandenberghe, Director-General, της Γενικής Διεύθυνσης Climate Action της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Laurence Tubiana, CEO του European Climate Foundation. Μήνυμα απηύθυνε η Πρόεδρος της European Investment Bank, Nadia Calviño, ενώ συντονιστές ήταν oi Jos Delbeke, EIB Climate Chair και η δημοσιογράφος των Financial Times, Pilita Clark.

Ο κ. Μυτιληναίος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Eurometaux, άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές πολιτικές που πλήττουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας, σχολιάζοντας πως το ενεργειακό κόστος είναι κατά πολύ υψηλότερο στην Ευρώπη, δημιουργώντας άνισους όρους ανταγωνισμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απερχόμενη Επιτροπή ήταν όσο πιο «πράσινη» θα μπορούσε να είναι. Νομίζω ότι η «πράσινη» μετάβαση ήταν νούμερο 1 στη λίστα στην αρχή, τώρα δεν ξέρω αν η «πράσινη» μετάβαση είναι καθόλου στη λίστα. (…) Πρέπει να συνδυάσουμε την πράσινη μετάβαση, την απεξάρτηση της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές με μια υγιή βιομηχανία γιατί έτσι θα προχωρήσουμε περαιτέρω».

Κλείνοντας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι το κλιματικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι αμιγώς πρόβλημα της Ε.Ε. Πρέπει να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή διπλωματία, προκειμένου και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα, αν θέλουμε πραγματικά να βάλουμε τις βάσεις για ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Josep Borrell Fontelles, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιρροής και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta.

ΣΧΕΤΙΚΑ