Revolut: Η Ελλάδα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη – Στόχος οι 2 εκατ. χρήστες έως το 2026
Η αγορά της Ελλάδας βρίσκεται μεταξύ των 10 πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενων αγορών (από τις 39 που δραστηριοποιείται συνολικά ανά τον κόσμο), για τη
Revolut, την εφαρμογή για εγχρήματες συναλλαγές και όχι μόνο.
Το 2024 σηματοδοτεί μια χρονιά ορόσημο για τη Revolut και τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, καθώς έφθασε το 1 εκατ. χρήστες, ήτοι σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν την εφαρμογή μιας από τις μεγαλύτερες fintech στον κόσμο.
Με αφορμή αυτή την επίτευξη, η Valeria Alunni επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Revolut για την Ελλάδα και την Ιταλία και ο Ignacio Zunzunegui, επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας για τη Νότια Ευρώπη, βρέθηκαν στην Αθήνα και το economistas.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.
Σύμφωνα με τον Ignacio Zunzunegui, η παρουσία της Revolut στην Ελλάδα κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς σε διάστημα περισσότερο των 5 ετών, έχει καταφέρει να προσελκύσει σχεδόν το 10% των Ελλήνων.
Όπως τονίζει και πάντα σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής αγοράς, το 1 εκατ. χρήστες καθιστά την Ελλάδα ως μία από τις 10 χώρες με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Εντυπωσιακή η διείσδυση στην ελληνική αγορά
Αυτό που κάνει πιο ακόμη πιο εντυπωσιακή τη διείσδυση της fintech στην αγορά της Ελλάδος, είναι το γεγονός ότι το 50% των νέων χρηστών η εταιρεία το απέκτησε τα τελευταία 2 χρόνια, δίχως καμία προώθηση ή διαφήμιση. Οι Έλληνες μάθανε τη Revolut στόμα με στόμα, εξηγεί ο επικεφαλής ανάπτυξης της Revolut για τη Νότια Ευρώπη.
Σε ερώτηση του economistas.gr αν η πανδημία διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, ο Ignacio Zunzunegui απάντησε πως όχι διότι μιλάμε για μια ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία 2 έτη, στα οποία τα lockdowns για την πανδημία είχαν αρθεί.
Μοιραία, η επόμενη ερώτηση έρχεται από μόνη της και αφορά τις προβλέψεις της εταιρείας για το μέλλον. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της Revolut για τη Νότια Ευρώπη, στοχεύουμε στους 2 εκατ. χρήστες έως το 2026 περίπου στα μέσα εκείνης της χρονιάς. Έναν διπλασιασμό δηλαδή των χρηστών σε σχεδόν 2,5 έτη, το ήμισυ δηλαδή του διαστήματος που χρειάσθηκε η εταιρεία για να φθάσει το 1 εκατ. χρήστες στην Ελλάδα.
Στόχος που αν μη τι άλλο είναι φιλόδοξος, όμως η εταιρεία πλέον προτίθεται όχι μόνο να επεκτείνει τη βάση των χρηστών της αλλά και τις δραστηριότητές της.
Όπως αποκάλυψε ο Ignacio Zunzunegui, το επόμενο διάστημα θα προωθήσουμε την εταιρεία μέσω των καναλιών του marketing και της διαφήμισης, ενώ επίσης στόχο έχουμε να προβούμε σε επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Απουσία φυσικών καταστημάτων, τι είδους θα είναι αυτές οι επενδύσεις»;
«Θα είναι επενδύσεις που θα αφορούν την ασφάλεια της πλατφόρμας και επίσης θέλουμε να εξελίξουμε περισσότερο την εφαρμογή και να την καταστήσουμε ακόμη πιο φιλική προς του χρήστες, παρέχοντες περισσότερες υπηρεσίες και ευκολίες», απαντά ο Ignacio Zunzunegui.
Μια εφαρμογή που έχει μπει στην καθημερινότητα των Ελλήνων
Η εφαρμογή της Revolut αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων, επισημαίνει ο υπεύθυνος ανάπτυξής της για τη Νότια Ευρώπη, καθώς περί του 67% των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω αυτής αφορούν συναλλαγές στο εσωτερικό. Το υπόλοιπο σχεδόν 32% είναι συναλλαγές στο εξωτερικό από Έλληνες ταξιδιώτες.
Η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη της εφαρμογής της σε τοπικό επίπεδο, όπως εξηγεί ο Ignacio Zunzunegui, δηλαδή βάσει της χρήσης που κάνουν οι Έλληνες.
Η τεχνολογία «σύμμαχος» της ανάπτυξης
Η εξέλιξη και η αναβάθμιση της εφαρμογής έχει τα εχέγγυα της τεχνογνωσίας της Revolut, καθώς είναι μια εταιρεία με βαθιά γνώση της τεχνολογίας. Από τα πρώτα βήματά της, η Revolut εξελισσόταν με ταχείς ρυθμούς εξαιτίας της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούσε.
Άλλωστε είναι μια από τις εταιρείες που ήδη κάνει χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια, αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών. Η ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πελατών άλλωστε συνιστούν δύο από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της Revolut.
Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει περίπτωση που να παραβιάστηκε η ασφάλεια των συστημάτων, η απάντηση ήταν αρνητική. Οι ασφαλιστικές δικλείδες είναι τόσο ανεπτυγμένες που όταν τα συστήματά μας αντιληφθούν κάτι ύποπτο τίθενται σε λειτουργία οι μηχανισμοί ασφαλείας και από μεριάς μας ειδοποιούμε άμεσα τον χρήστη ή τους χρήστες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα να είναι προσεκτικοί, λέει ο Ignacio Zunzunegui.
Ωστόσο, η ασφάλεια των συστημάτων μας και η θωράκισή τους είναι μια διαρκής διαδικασία για την εταιρεία μας.