Synergia Hellenic Fund IV: Επένδυση 6,65 εκατ. ευρώ στην εταιρεία PotPan Foodservice
Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει.
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2023 η χρηματοδότηση, στο πλαίσιο μετοχικής συμμετοχής, του Synergia Hellenic Fund IV στην εταιρεία βιομηχανικού catering PotPan Foodservice SA με την κάλυψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, έως ποσού 6,65 εκατ. ευρώ.
Το Synergia Hellenic Fund IV είναι μεταξύ των funds που διαχειρίζεται η εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών Hellenic Capital Partners (HCP) υπό την καθοδήγηση των Μαρία Σαρρή, Σπύρου Παπαδάτου και Νικόλα Γκιούρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τοποθέτηση στην PotPan αποτελεί την πρώτη επένδυση στον κλάδο των ετοίμων γευμάτων από θεσμικό επενδυτή στην Ελλάδα και βασίστηκε σε επιχειρηματικό σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η υλοποίηση επενδυτικών δαπανών αναβάθμισης του εξοπλισμού της εταιρείας και η πραγματοποίηση εξαγορών στον κλάδο των τροφίμων. Η παρουσία της HCP στο εταιρικό σχήμα παρέχει τη δυνατότητα άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων σε περιπτώσεις εξαγοράς εταιρειών.
Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας με εγκατάσταση νέων τεχνολογιών παραγωγής και μηχανολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες παραγωγικές γραμμές και προϊόντα με την εισαγωγή τεχνολογιών ποιότητας με εφαρμογές blockchain. Οι βασικοί μέτοχοι της PotPan, κ.κ. Ιωάννης Τουτζιαρίδης και Κωνσταντίνος Μπινιάρης θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κορμό της μετοχικής και διοικητικής ομάδας, έχοντας και την ευθύνη εκτέλεσης του αναπτυξιακού πλάνου.
Η PotPan είναι μια πρότυπη μονάδα παραγωγής ετοίμων γευμάτων που ιδρύθηκε το 2001 από τον Ιωαννη Τουτζιαρίδη. Παράγει κάθε χρόνο πάνω από 9 εκατ. μερίδες φαγητού και διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περισσότερα σουπερμάρκετ, μεγάλες αλυσίδες εστίασης, νοσοκομειακές μονάδες και ξενοδοχειακούς ομίλους. Διαθέτει δύο σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Αυλίδα και στο Περιστέρι με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 80.000 μερίδων/ ημέρα, σε έτοιμα γεύματα, σαλάτες και σάντουιτς με 280 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό.