O ΣΕΒ διοργανώνει Βιομηχανικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής στις 9/10
Με το μήνυμα «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας» (#SEV4Growth) ο ΣΕΒ διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου το Βιομηχανικό Συνέδριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αιθ. «Αλεξάνδρα Τριάντη»), κατά το οποίο θα θέσει τα κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο, στις 19:30, ο ΣΕΒ διοργανώνει την Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του 2023, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Νίκη Λυμπεράκη.
Το Βιομηχανικό Συνέδριο έρχεται σε μία περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων και προκλήσεων. Από την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, την προσέλκυση νέων ταλέντων, τα παραγωγικά οικοσυστήματα και τον επαναπροσδιορισμό της εργασίας, η ανάγκη εκπόνησης συγκεκριμένου και άμεσα υλοποιήσιμου σχεδιασμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένη και επιτακτική. Στόχος είναι να αναδειχθούν το όραμα και οι τομές για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας με ορίζοντα το 2030 σε μια περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ενεργειακής κρίσης, κλιματικής μετάβασης, τεχνολογικών εξελίξεων, επαναπροσδιορισμού της εργασίας, νέας σχέσης ανθρώπου & τεχνολογίας, αναδιαμόρφωσης των διεθνών αλυσίδων αξίας, νέας στρατηγικής για την αυτονομία.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, όπως και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe κ. Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) κ. Jean-François van Boxmeer.
Η θεματολογία του Βιομηχανικού Συνεδρίου:
-Ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων με κατεύθυνση τη στρατηγική αυτονομία και η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.
-Το όραμα για τη Βιομηχανία 2030.
-Η πρόκληση της συστηματικής ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής και η δημιουργία δικτύων παραγωγής σε τομείς στους οποίους η Ευρώπη επιδιώκει τη στρατηγική της αυτονομία.
-Η αναβαθμιζόμενη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και η ανάγκη για διαρκώς εξελισσόμενες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.
-Τα κριτήρια ESG όχι μόνο ως επίκαιροι, αλλά κυρίως θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης βιομηχανίας.
-Οι προκλήσεις επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χωρίς εκπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.