Vodafone: Σε καλό δρόμο για Forthnet

Φωτό: INTIME

Αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με την απόκτηση της Forthnet εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάς Χάρης Μπρουμίδης.

Ωστόσο, όπως τόνισε, χρειάζονται να γίνουν δύο πράγματα ώστε η διαδικασία να προχωρήσει και να έχει αίσιο τέλος, «να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες και να αναλυθεί λεπτομερώς η πρότασή μας». Πρόσθεσε πως αυτό που ήταν σχετικά δύσκολο ήταν για τις Vodafone και Wind -που διεκδικούν από κοινού το 32,7% της Forthnet που σήμερα ελέγχουν οι πιστώτριες τράπεζες- ήταν η πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

«Χρειάζεται ένας πρόθυμος πωλητής και ένας πρόθυμος αγοραστής για να κλείσει μια συμφωνία» σχολίασε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι τράπεζες θέλουν να προχωρήσει η υπόθεση.

Μετά την απορρόφηση της Cyta Hellas, το τυπικό μέρος της οποίας θα έχει ολοκληρωθεί στο 1ο τρίμηνο του 2019, η Vodafone έχει κοντά στο ένα εκατ. πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Ο κ. Μπρουμίδης επισήμανε πως αυτό που σήμερα πωλείται σαν «ζεστό ψωμάκι» κατ' αναλογία με τις καλές ημέρες της κινητής τηλεφωνίας τις προηγούμενες δύο δεκαετίες είναι τα προγράμματα αναβάθμισης της ταχύτητας, δηλαδή η μεταφορά των πελατών από το ADSL της ονομαστικής ταχύτητας των 24 Mbps στο VDSL των 50 και 100 Mbps.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης δεδομένου πως σήμερα στο πελατολόγιο της εταιρείας μόνο το 6%-7% συνδέεται με το διαδίκτυο με ταχύτητα άνω των 24 Mbps.

Αναφερόμενος στο ευρύτερο περιβάλλον επισήμανε πως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τη λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αιχμή του δόρατος της οποίας αποτελούν η 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας (5G) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Παράλληλα, η Vodafone επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα με την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και στόχο ως το 2020 περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Βέροια και Κοζάνη να έχουν πρόσβαση σε υποδομές οπτικών ινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ