Εγκαινιάστηκε η πρώτη μικροζυθοποιϊα της Λάρισας

NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε η πρώτη μικροζυθοποιϊα της Λάρισας

Το ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο η «Ζυθοποιία Πηνειού» στη Λάρισα.

Πρόκειται για την πρώτη μικροζυθοποιία της περιοχής που ανήκει στους επιχειρηματίες Βασίλη Ζάρκο, Γιώργο Πέτρου και Νίκο Πιτσιούλη γνωστούς στην θεσσαλική αγορά και από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Δήμητρα".

Η Λαρισαϊκή εταιρεία παράγει τη φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα «Lola» σε 2 ποικιλίες, την BelgianAle και την Pilsner .

Το όνομα προέρχεται από τα αρχικάτων λέξεων Longitude(Γεωγραφικό Μήκος) και Latitude (Γεωγραφικό Πλάτος)γι’ αυτό και στην ετικέτα της φέρει τις συντεταγμένες της πόλης της Λάρισας. Οι Λαρισαίοι βέβαια προτιμούν την άποψη πως το όνομα στην πραγματικότητα προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Love Larissa, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας.

Η ζυθοποίηση πραγματοποιείται στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής από υπερσύγχρονα μηχανήματα, στο ιδιόκτητο, σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο ζυθοποιείο της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Ζυθοποιϊας Πηνειού, «οραματιζόμαστε η επιχείρηση να είναι πρώτη παντού: “στην ποιότητα, στην αξιοποίηση των ανθρώπων και των πρώτων υλών του τόπου μας, στη χρήση της υψηλής τεχνολογίας, στο σεβασμό του περιβάλλοντος”.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ