Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ

Economista
ECONOMISTA
Τα πέντε νέα ξενοδοχεία που μπήκαν στη διεθνή ελίτ
Φωτο: Shutterstock

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια ξενοδοχειακή εικόνα, με τις συμπράξεις και τις συνεργασίες να ενσωματώνουν την τοπική κουλτούρα στις υπηρεσίες τους, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην ξενοδοχειακή εξειδίκευση. Τα ελληνικά ξενοδοχεία κατακτούν σημαντικές θέσεις στις παγκόσμιες εξελίξεις στον κλάδο, αφού η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός, ο πολιτισμός και η γνήσια φιλοξενία παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και προσφορά εμπειριών.

Πρόσφατα, πέντε νέα ελληνικά ξενοδοχεία προστέθηκαν στο δίκτυο της Design Hotels με έδρα το Βερολίνο, η οποία κατά ίδρυσή της το 1993 προσμετρούσε 10 μέλη και σήμερα το χαρτοφυλάκιο της αποτελείται από 312 ξενοδοχεία στον κόσμο, εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα των κρατήσεων της εταιρείας, μέσα στα 43 δημοφιλέστερα ξενοδοχεία-μέλη, τα 3 βρίσκονται στην Ελλάδα και μάλιστα τα 2 λειτουργούν στην Αθήνα.

Ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα, η εταιρεία παρέχει στα μέλη της ολοκληρωμένη συμβουλευτική μάρκετινγκ, προσαρμοσμένες υπηρεσίες B2B, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων εκστρατειών εκκίνησης, εκπροσώπησης πωλήσεων, διαχείρισης εσόδων, στρατηγικού μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων και branding.

Έχει ενδιαφέρον το πώς διαμορφώνεται ο παγκόσμιος «χάρτης» των συμπράξεων, ως ενδεικτική μέτρηση της τουριστικής δυναμικής που αναπτύσσεται στις εκάστοτε χώρες:

Από τα 312 ξενοδοχεία-μέλη της εταιρείας, εκ των οποίων τα 43 είναι νεοεισαχθέντα, τα 27 βρίσκονται στη Γερμανία, 22 στο Μεξικό, από 21 ξενοδοχεία στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία , 20 στις ΗΠΑ, 18 στην Ελλάδα, 16 στην Πορτογαλία, 15 στην Ελβετία, 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 9 στην Αυστρία, 8 στην Ταϋλάνδη, από 7 στην Κίνα και στη Σουηδία, από 6 στην Ολλανδία και στην Ινδία, από 5 στην Ουκρανία και στην Τουρκία, 4 στη Βραζιλία, από 3 ξενοδοχεία σε Καναδά, Αυστραλία, Βέλγιο, Ισλανδία, Γεωργία, Πολωνία, Ιαπωνία, Νότιο Κορέα, Καμπότζη, από 2 στην Τσεχία, στη Φινλανδία, στη Νότιο Αφρική, στην Κένυα και στην Ινδονησία και από 1 ξενοδοχείο σε Βολιβία, Βουλγαρία, Καμπότζη, Χιλή, Κολομβία, Κροατία, Κύπρο, Δανία, Εκουαδόρ, Γρενάδα , Ουγγαρία, Ισραήλ, Τζαμάικα, Λιθουανία, Μαλαισία, Μάλτα, Μαρόκο, Μοζαμβίκη, Παναμά, Ρωσία, Σάντα Λουσία, Σιγκαπούρη , Σλοβενία, Τανζανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Dexamenes Seaside Hotel, Πελοπόννησος, Παραλία Κουρούτας

Ένα παλιό οινοποιείο του 1920 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο «καθαρής αισθητικής». Τα δωμάτια δημιουργήθηκαν σε παλιές δεξαμενές κρασιού, οι οποίες τροποποιήθηκαν ελάχιστα με χάλυβα, γυαλί και ξύλο, ώστε να εξυπηρετήσουν το νέο τους ρόλο. Πολλές από τις δεξαμενές κρασιού διαθέτουν επίσης ιδιωτική, θολωτή αυλή. Μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο διαθέτει μικρό μουσείο και boutique κατάστημα "Bakaliko" το οποίο πωλεί τοπικά προϊόντα.

Olea All Suite Hotel, Ζάκυνθος

Το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο, διαθέτει πισίνα σε σχήμα λίμνης, σπα χαμάμ, ατμόλουτρο, σάουνα, γιόγκα και μια σειρά από πρωτοπορειακές θεραπείες χαλάρωσης, όπως κρυοθεραπεία και Αγιουβέρδα.

Vora, Σαντορίνη

Με θέα στο ηφαίστειο, το Vora διαθέτει ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε σπηλιές και γκρεμούς πάνω από τη θάλασσα.

Istoria, Σαντορίνη

Δώδεκα βίλες στην Παραλία του Περίβολου, τυπικής σαντορινιάς αρχιτεκτονικής με ενσωματωμένα τα σύγχρονα, λειτουργικά στοιχεία, προσφέρει μεταξύ άλλων γεύσεις της Σαντορίνης από σεφ που έχουν δημιουργήσει σε κουζίνες οι οποίες έχουν κατακτήσει αστέρια Michelin.

Perianth Hotel, Αγία Ειρήνη, Αθήνα

Η όμορφη πλατεία βυζαντινής εποχής, φιλοξενεί το νέο Perianth Hotel. Οι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από το σύγχρονο αθηναϊκό πνεύμα: Σκεπαστά δάπεδα από μωσαϊκό, μαρμάρινα έπιπλα, λεπτό μαύρο μεταλλικό πλαίσιο και ξύλινες επιφάνειες. ‘Εργα τέχνης από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, κοσμούν τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους. Το ξενοδοχείο μοιράζεται επίσης το χώρο του με το Zen Center Athens, το οποίο είναι αφιερωμένο στον διαλογισμό, τις πολεμικές τέχνες, τη γιόγκα και την ανατολική φιλοσοφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ