Ελληνικές γεύσεις στην έκθεση Foodex του Τόκιο

NEWSROOM
Ελληνικές γεύσεις στην έκθεση Foodex του Τόκιο

Με δικό της περίπτερο, που διοργάνωσε ο οργανισμός Enterprise Greece, συμμετείχε η Ελλάδα στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEX 2019, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκιο της Ιαπωνίας, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Δεκαέξι από τους δυναμικότερους Έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά και βιομηχανικά χώρες στον κόσμο.

Στο ελληνικό περίπτερο, λειτούργησε χώρος γευσιγνωσίας με τη συνεργασία του Έλληνα σεφ Μιχάλη Μπικάκη, ο οποίος προετοίμαζε γευστικούς συνδυασμούς με τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών προς γευσιγνωσία των επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:

- Στον εκθεσιακό χώρο και σε συνεργασία με το εμπορικό γραφείο Ο.Ε.Υ στην Ιαπωνία, διοργανώθηκε σεμινάριο για τη φέτα με θέμα την προστασία της στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας ΕΕ- Ιαπωνίας.

- Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «European PDO products» με φορέα εκτέλεσης την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής και γευσιγνωσίας της Μαστίχας Χίου σε Ιάπωνες εισαγωγείς, διαμορφωτές κοινής γνώμης και δημοσιογράφους.

- Στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε προβολή και γευσιγνωσία ελληνικής φέτας με εδέσματα που ετοίμασε επιτόπου ο σεφ, Μιχάλης Μπικάκης.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ιαπωνία Κωνσταντίνος Κακιούσης.

Η Διεθνής Έκθεση FOODEX JAPAN διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Την έκθεση επισκέπτονται πάνω από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Τόκυο, διαθέτοντας ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας σε παγκόσμιο επίπεδο με σαφείς προοπτικές αύξησης των εισαγωγών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ