Best επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο στην Αθήνα

NEWSROOM
Θέα A for Athens

Ποια εστιατόρια και μπαρ θα έπρεπε να επισκεφθεί ένας τουρίστας από το εξωτερικό που έρχεται στην Αθήνα για λίγες ώρες ή ημέρες; Την απάντηση δίνει ο διακεκριμένος σεφ Γιώργος Οικονομίδης.

Ο Γιώργος Οικονομίδης που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ BlueFish με τα τρία ομώνυμα εστιατόρια σε Βουλιαγμένη, Πάρο και Πλάκα και ο οποίος πριν μερικούς μήνες ξεκίνησε συνεργασία με το ελληνικό εστιατόριο 1821 στο Σίδνεϊ, μιλώντας πριν λίγο καιρό στον αυστραλιανό ταξιδιωτικό ιστότοπο traveller.com.au έκανε τις δικές του συστάσεις για τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθεί ένας τουρίστας στην Αθήνα. Δείτε παρακάτω όλα τα μαγαζιά που συστήνει για φαγητό, ποτό και γλυκό στην Αθήνα, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης.

Στην πλατεία Λυσικράτους θα βρείτε το εστιατόριο Διογένης, γνωστό για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα του. Ο Διογένης πρόσθεσε πρόσφατα μενού για ελληνικό πρωινό, που περιλαμβάνει ποικιλία από μεσογειακά πιάτα όπως ψωμί με ελαιόλαδο και φέτα, ελληνικό γιαούρτι με μέλι, αλλά και πίτες. «Πηγαίνετε για το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό με τηγανητά αυγά, λουκάνικα, τηγανητές πατάτες, φέτα και ρουστίκ ψωμί. Απλό, αλλά εκπληκτικό», προτείνει ο σεφ.

Διογένης ταβέρνα στην Πλάκα

Με μια από τις καλύτερες θέες της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου του Παρθενώνα, το εστιατόριο Dionysos Zonar's πρέπει να μπει στη λίστα των όσων -κατά τον σεφ Γιώργο Οικονομίδη- πρέπει να επισκεφθεί ένας τουρίστας στην ελληνική πρωτεύουσα. Η κουζίνα σερβίρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με ένα σύγχρονο τουίστ και αποτελεί ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή ακόμη και για το απαραίτητο σνακ. «Σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε στο Dionysos Zonar's πρέπει να απολαύσετε το μοναδικό σοκολατογλυκό τους. Αποτελείται από μια τραγανή βάση, υπέροχη μους σοκολάτας και ολοκληρώνεται -φυσικά- με μια μοναδική επικάλυψη σοκολάτας, σάλτσα βατόμουρου και παγωτό σοκολάτας. Ανθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Αθήνα για να τη δοκιμάσουν και θα πρέπει να το κάνετε κι εσείς».

Θέα από το Dioniso's Zonars με θέα την Ακρόπολη

«Στα γοητευτικά σοκάκια της Πλάκας υπάρχουν πολλές επιλογές για μεσημεριανό γεύμα, αλλά ψάξτε και βρείτε την Παλιά Ταβέρνα του Ψαρά, που σερβίρει εξαιρετική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με πιάτα όπως θα τα έφτιαχνε η... γιαγιά. Παραγγείλτε κοτόπουλο με χυλοπίτες ή κοτόπουλο ψητό σε σάλτσα ντομάτας, ένα παραδοσιακό πιάτο που σερβίρεται εδώ στα καλύτερά του».

Χυλοπίτες στον Ψαρρά στην Πλάκα

«Αν είστε αρκετά τυχεροί και μπορέσετε να επισκεφτείτε την Αθήνα το καλοκαίρι, θα πρέπει να επισκεφθείτε το εστιατόριο Ερμείον στη δημοφιλή Πλάκα, όπου έχουν μετατρέψει σε τέχνη τα παραδοσιακά πιάτα της υπαίθρου. Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται εδώ είναι βιολογικά και επιλέγονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Οι γεύσεις είναι μοναδικές. Στις καλοκαιρινές βραδιές υπάρχει πάντα ζωντανή μουσική, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για δείπνο με φίλους. Δοκιμάστε το κριθαρότο: ζυμαρικά με φρέσκα θαλασσινά όπως μύδια, γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές. Συνοδεύστε το με ένα ξηρό λευκό ελληνικό κρασί».

Κριθαρότο στο Ερμείον

«Στο τέλος της ημέρας, μου αρέσει να επισκέπτομαι το Odyssey, ένα κομψό μπαρ στον τελευταίο όροφο του boutique ξενοδοχείου A for Athens στο Μοναστηράκι, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Το αγαπημένο μου ποτό είναι το κοκτέιλ που ονομάζεται Σειρήνες. Ο κατάλογος των κοκτέιλ εμπνέεται από το ταξίδι του Ομηρικού Οδυσσέα στην Ιθάκη και το συγκεκριμένο ποτό παρασκευάζεται με ελληνικό βερμούτ, mezcal και έναν υπαινιγμό τσίπουρου, το οποίο είναι ένα δυνατό, τοπικό κονιάκ. Γεια μας!».

A for Athens, η θέα
ΣΧΕΤΙΚΑ