Apple: Γιατί κάνει πίσω στο «άνοιγμα» στους χρήστες Android
Αν αγοράσετε ένα προϊόν της Apple, η εταιρεία θέλει να σας βάζει στον πειρασμό να αγοράσετε και κάποιο άλλο. Αυτός είναι τρόπος που λειτουργεί το μάρκετινγκ της Apple εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά από τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν, να υπάρχει ήδη μια άλλη Apple συσκευή. Για παράδειγμα χρειάζεστε ένα iPhone για να ρυθμίσετε ένα Apple Watch. Τα Airpods έχουν την επιλογή να συνδεθούν με μια Android συσκευή αλλά οι λειτουργίες είναι περιορισμένες σε σχέση με ένα iPhone.
Διαβάστε επίσης: Δεν πουλάει... το iPhone 15 στην Κίνα
Ένα άλλο ισχυρό selling point των iPhones είναι το iMessage. Η εφαρμογή Υγείας της Apple ήταν διαθέσιμη μόνο για iPhone και πλέον οι χρήστες μπορούν να την βρουν και σε iPad. Αλλά και πάλι όχι σε Android συσκευή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple όχι απλά εξέτασε το ενδεχόμενο να καταστήσει το Apple Watch και την εφαρμογή Υγείας συμβατά σε συσκευές Android αλλά είχε δώσει στο πρότζεκτ την κωδική ονομασία «Project Fennel».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το «Project Fennel» θα έφερνε τις υπηρεσίες υγείας της Apple σε ένα σημαντικά μεγαλύτερο εύρος ανθρώπων εκτός ΗΠΑ. Το iPhone κυριαρχεί στις ΗΠΑ αλλά οι συσκευές Android είναι πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς άνω του 85% στη Βραζιλία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν και την Τουρκία, σύμφωνα με το Business of Apps.
Το Bloomberg αναφέρει ότι όταν το σχέδιο ήταν κοντά στην ολοκλήρωση του, η Apple αποφάσισε να κάνει πίσω. Μια πηγή με γνώση επί του θέματος ανέφερε ότι «αν έκανε το ρολόι της συμβατό με το Android θα αποδυνάμωνε τη σχέση εξάρτησης της συσκευής με το iPhone».
Μπορεί οι χρήστες Android που ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους ένα Apple Watch να απογοητεύτηκαν από αυτή την εξέλιξη, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια δεν έπεσαν από τα σύννεφα.