Ποιοι κλάδοι βγάζουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Shutterstock

Κάποιοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν πολλές διαφορετικές ιδέες σε επιχειρήσεις αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως σίγουρα είναι ευκολότερο να γίνει αυτό σε κάποιους τομείς παρά σε άλλους.

Σύμφωνα με εκτενή έρευνα του business insider, που κατάφερε να αναλύσει τον τρόπο που έγιναν πλούσιοι πολλοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι τα τελευταία χρόνια, η λίστα με τους πιο προσοδοφόρους τομείς – από το δυσκολότερο να γίνεις πλούσιος προς τον ευκολότερο – έχει ως εξής:

Μόλις το 3,8% των πλούσιων ανθρώπων κατάφερε να χτίσει την περιουσία του στον τομέα των τροφίμων. Ο Daniel Lubetzky δημιούργησε την πρώτη μπάρα KIND αφού δοκίμασε μία μπάρα με ολόκληρα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αυστραλία. Έκτοτε έφτιαξε μία εταιρεία αξίας 1,2 δισ. δολαρίων που πουλάει μπάρες και άλλα σνακ.

Ο James Dyson είναι ένας από το μόλις 3,9% των πλούσιων ανθρώπων που οφείλουν την περιουσία τους στις κατασκευές και τη μηχανική. Παρότι ο ίδιος δε διαθέτει πτυχία μηχανικού, είναι ο εφευρέτης της πρώτης ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλα το 1986 και έκτοτε έχει φτιάξει και άλλες εφαρμογές, με αποτέλεσμα η περιουσία του να ανέρχεται πλέον στα 6,1 δισ. δολάρια.

Μόλις το 4,1% των πλουσίων έβγαλαν τα χρήματά τους από τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία. Ο περφόρμερ δρόμου, Guy Laliberté, έχτισε μία περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων καταφέρνοντας να κάνει την ομάδα του στο τσίρκο μία αυτοκρατορία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστή σε όλον τον κόσμο ως Cirque du Soleil. Ξεκίνησε με ένα δάνειο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Μόλις το 4,1% των πλουσίων έβγαλαν τα χρήματά τους από τον κατασκευαστικό κλάδο. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η Diane Hendricks, που έβγαλε 8,9 δισ. δολάρια φτιάχνοντας σκεπές, παράθυρα και άλλα.

Οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας όπως ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και ο Larry Pageείναι κάποια από τα πιο διάσημα μέλη αυτού του κλάδου, όμως σχετικά λίγοι είναι οι άνθρωποι που έγιναν πολύ πλούσιοι από την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, μόνο το 4,7% των ανθρώπων με περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων την απέκτησαν από τον τεχνολογικό τομέα.

Το 4,9% των ανθρώπων με περιουσία άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων την απέκτησαν από τη βιομηχανία της υγείας. Μεταξύ τους, ο Ernesto Bertarelli, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελβετία, έχει βγάλει τα χρήματά του από τη συμμετοχή του στη φαρμακευτική Serono.

Το 5,4% των πλουσίων προέρχονται από τον κλάδο των ακινήτων. Με περιουσία 7,6 δισ. δολάρια, ο Stephen Ross είναι ο πλουσιότερος μεσίτης στην Αμερική.

Πάνω από το 7% των πλούσιων ανθρώπων δουλεύουν σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από άλλο κλάδο, όπως για παράδειγμα ο Bill και η Melinda Gates.

Πάνω από το 16% των πλουσίων έφτιαξαν την περιουσία τους από επιχειρήσεις και καταναλωτικές υπηρεσίες. Ο David Steward ίδρυσε την World Wide Technology, εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας με περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Κατά τη διαδικασία, ο ίδιος έβγαλε πάνω από 3,5 δισ. δολάρια.

Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι δουλεύουν στον τραπεζικό και οικονομικό τομέα από οποιοδήποτε άλλο κλάδο, με το ποσοστό τους να φτάνει το 22,6%. Μεταξύ τους και ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, ο Jamie Dimon.

ΣΧΕΤΙΚΑ