EssilorLuxottica: Η κατασκευάστρια των γυαλιών Ray Ban αναφέρει ότι η Meta ενδιαφέρει να αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία

NEWSROOM
Marina David/shutterstock
Marina David/shutterstock

Η EssilorLuxottica SA ανέφερε ότι η Meta Platforms σχεδιάζει να αγοράσει μερίδιο στη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής γυαλιών στον κόσμο, μια συμφωνία που θα έβλεπε τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να εντείνει την εστίασή του στα έξυπνα γυαλιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Francesco Milleri έκανε τα σχόλια σχετικά με το ενδιαφέρον της Meta κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με αναλυτές αργά την Πέμπτη, μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με τα σχέδια του ιδιοκτήτη του Facebook. Εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η συνεργασία Meta - EssilorLuxottica

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη εδώ και χρόνια και παρουσίασαν τα πρώτα έξυπνα γυαλιά Ray Ban-Meta το 2021. Μια συμφωνία με την EssilorLuxottica θα σηματοδοτούσε μια περαιτέρω ώθηση της Meta στην αγορά της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για τα έξυπνα γυαλιά, ενώ θα ενίσχυε την προβολή και την πρόσβαση της εταιρείας κατασκευής γυαλιών οράσεως σε νέες αγορές και φρέσκα κεφάλαια.

«Είμαστε υπερήφανοι που μια εταιρεία που μας γνωρίζει πολύ καλά, μετά από χρόνια συνεργασίας, είναι πεπεισμένη ότι η εταιρεία μας μπορεί να αναπτυχθεί και να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο μέλλον», δήλωσε ο Milleri.

Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει μερίδιο έως και 5% στην EssilorLuxottica.

Ο Milleri πρόσθεσε ότι αν η αμερικανική εταιρεία αποφασίσει να επενδύσει, θα πρέπει να αγοράσει μετοχές στην αγορά. Δεν διευκρίνισε το μέγεθος του μεριδίου που μπορεί να αγοράσει η Meta και το χρονοδιάγραμμα της αγοράς.

Άλλοι ανταγωνιστές δραστηριοποιούνται επίσης στον χώρο. Η Snap Inc. πειραματίζεται εδώ και χρόνια με γυαλιά μικτής πραγματικότητας, ενώ η Apple κυκλοφόρησε το ακουστικό Vision Pro νωρίτερα φέτος.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και λιανοπωλητής γυαλιών στον κόσμο ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολάρια) το πρώτο εξάμηνο, 10,6% υψηλότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ