The Bear: Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που βασίστηκε η σειρά είχε αμφιβολίες -Τώρα δεν προλαβαίνει να φτιάχνει σάντουιτς
Όταν ο Κρίστοφερ Ζουκέρο άκουσε ότι ο παιδικός του φίλος έγραφε μια τηλεοπτική σειρά για το οικογενειακό σαντουϊτσάδικο με ιταλικό μοσχαρίσιο κρέας είχε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα πετύχει.
Η μεγάλη επιτυχία της σειρά «The Bear» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FX τον ανάγκασε να αλλάξει γνώμη. Παράλληλα όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CBS, οι πωλήσεις στο κατάστημα του με την ονομασία «Mr Beef» αυξήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε.
Ο πατέρας του Ζουκέρο, ο Τζόσεφ, ξεκίνησε το μαγαζί με τα σάντουιτς το 1979. Η καλή ποιότητα κρέατος σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές, βοήθησαν το «Mr Beef» να γίνει σήμα κατατεθέν στο Σικάγο. Μάλιστα πολλοί σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο αείμνηστος Πολ Νιούμαν, επισκέπτονταν το κατάστημα συχνά.
Ο Ζουκέρο ανέφερε στην εκπομπή «Sunday Morning» ότι ο φίλος του από το σχολείο, Κρίστοφερ Στόρερ, του είπε πως σχεδιάζει να γράψει μια τηλεοπτική σειρά παίρνοντας έμπνευση από το κατάστημα του. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε η σειρά να σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Ο ιδιοκτήτης του «Mr Beef», που κληρονόμησε την επιχείρηση από τον πατέρα του, δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο έξω θα πέσει η πρόβλεψη του. Η σειρά επικεντρώνεται σε έναν υψηλού επιπέδου σεφ, που έχει εργαστεί σε εστιατόρια με βραβεία Michelein και στην προσπάθεια του να κρατήσει ζωντανό το σαντουιτσάδικο που κληρονόμησε από τον αδερφό του που αυτοκτόνησε.
Το «The Bear» έχει κερδίσει περισσότερες από 12 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, ενώ σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης για το FX από την πρώτη του σεζόν που προβλήθηκε το 2022. Η σειρά έχει ήδη δύο ολοκληρωμένες σεζόν, ενώ πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και για τρίτο κύκλο.
Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς έλαβε χώρα στο κατάστημα «Mr Beef». Μάλιστα ο ίδιος ο Ζουκέρο εμφανίζεται για λίγο στη σειρά σε μια σκηνή μαζί με τον πρωταγωνιστή της σειράς Jeremy Allen White.
Όπως είναι λογικό όλα αυτά έκαναν το «Mr Beef» αξιοθέατο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί που το κατάστημα πωλούσε περίπου 300 σάντουιτς ημερησίως, πλέον ξεπερνάει τα 800 σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζουκέρο στους New York Times.
Ο πατέρας του Ζουκέρο, που άνοιξε το κατάστημα, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 69 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο γιος του, τον χαρακτήρισε έναν «χαρισματικό άνθρωπο που αγαπούσε το εστιατόριο του».