Η Alibaba λάνσαρε νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης

NEWSROOM
Η Alibaba λάνσαρε νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης
Φωτο: Shutterstock

O Κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba έβγαλε στην αγορά σήμερα ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει εικόνες από εντολές που του δίνουν οι χρήστες.

Ειδικότερα το Tongyi Wanxiang επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν εντολές στα κινέζικα και τα αγγλικά και το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσει μια εικόνα σε διάφορα στυλ, όπως ένα σκίτσο ή ένα τρισδιάστατο καρτούν.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNBC, το τμήμα cloud της Alibaba, το οποίο λάνσαρε το προϊόν, δήλωσε ότι είναι διαθέσιμο για εταιρικούς πελάτες στην Κίνα για δοκιμές.

Το Tongyi Wanxiang είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Alibaba στο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι τεχνολογικοί γίγαντες τόσο στην Κίνα οσο και στις ΗΠΑ προσπαθούν να κερδίσουν αυτή τον αγώνα.

Το Generative AI αναφέρεται σε έναν τύπο τεχνητής νοημοσύνης που είναι σε θέση να παράγει περιεχόμενο με βάση εντολές που δέχεται. Για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό το chatbot εκπαιδεύεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Το πιο διάσημο παράδειγμα είναι το ChatGPT της OpenAI, το οποίο προκάλεσε τη βιασύνη των μεγαλύτερων τεχνολογικών φορέων να αναπτύξουν τις δικές τους πλατφόρμες Generative AI .

Στις ΗΠΑ, η Google εγκαινίασε το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της με την ονομασία Bard, ενώ στην Κίνα, η Baidu κυκλοφόρησε το Ernie Bot και η Alibaba το Tongyi Qianwen.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη διαθέσιμες υπηρεσίες δημιουργίας κειμένου σε εικόνα από τεχνητή νοημοσύνη. Το DALL-E της OpenAI και μια υπηρεσία που ονομάζεται Stable Diffusion είναι δύο από τις πιο γνωστές.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες είναι προσεκτικοί στην κυκλοφορία αυτών των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μην βρεθούν στη λάθος πλευρά των ρυθμιστικών αρχών. Εταιρείες όπως η Alibaba και η Baidu ήταν πολύ συγκεκριμένες στον τρόπο με τον οποίο τοποθέτησαν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τους. Για παράδειγμα, η Alibaba εστιάζει τις προσφορές της στις επιχειρήσεις.

Αυτό συμβαίνει λόγω της ρύθμισης που έχουν ήδη εισαγάγει οι κινεζικές αρχές εν αναμονή των γενεσιουργών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI). Τον Ιανουάριο, το Πεκίνο εισήγαγε τον πρώτο στο είδος του κανονισμό που διέπει τις «τεχνολογίες βαθιάς σύνθεσης» ή τις εικόνες και τα βίντεο που τροποποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Και τον Απρίλιο, οι ρυθμιστικές αρχές δημοσίευσαν σχέδια κανόνων που αποσκοπούν στη διαχείριση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες αναπτύσσουν προϊόντα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ