Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει στις απειλές που δέχεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος «φωτογράφησε» ως εισβολείς τους Έλληνες, εάν και απέφυγε να τους κατονομάσει, με αφορμή την εθνική εορτή της Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922. Μάλιστα,κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ σήμερα το πρωί δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».
Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Ερντογάν με αφορμή την εθνική γιορτή τόνισε ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που θέλουν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στη χώρα πριν από ένα αιώνα είναι οι ίδιοι εισβολείς».
«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τις ψυχές όλων των μαρτύρων μας, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους εδώ και χίλια χρόνια για να προστατέψουν αυτή την πατρίδα, κι επίσης μία υγιή και γαλήνια ζωή στους βετεράνους μας. Χρόνια πολλά για την Εορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου».
Παράλληλα, στο μήνυμά του ο Ερντογάν υπογράμμισε ακόμα ότι «ο απελευθερωτικός αγώνας που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα το 1919 με την Μάχη του Αρχιστράτηγου πέτυχε μια βέβαιη και μόνιμη νίκη. Με τη νίκη της 30ης Αυγούστου διαμηνύθηκε για ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο πως τα εδάφη αυτά είναι η αιώνια πατρίδα μας. Η νίκη αυτή δήλωσε την αναγέννηση από τις στάχτες του έθνους που ήθελαν να το θάψουν στην ιστορία, της ακμής του και της επανεμφάνισης του στη σκηνή της ιστορίας».