Από τα πάρτι στους δρόμους έως τα αμέτρητα ενθύμια, οι Βρετανοί πολίτες ετοιμάζονται να ξοδέψουν εκατομμύρια για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.
H βασίλισσα ανέγνωσε τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση ελπίζει να ψηφιστούν την επόμενη χρονιά και που αφορούν εύρος ζητημάτων, από τη δημιουργία θέσεων εργασίας έως την υγειονομική φροντίδα
«Ενώ ως οικογένεια είμαστε σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης, ήταν παρήγορο για όλους εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τον φόρο τιμής προς στον σύζυγό μου» δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.
Μια συμφωνία που θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 24 δισ.
Το Ταμείο του Μονάρχη χορηγείται από την Crown Estate, μία εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που εκμεταλλεύεται πολλά κομμάτια γης και ακίνητα σε προνομιακές περιοχές του Λονδίνου.
Ειδικοί τονίζουν ότι η ίδια η μοναρχία είναι ένα παράδειγμα θεσμικού ρατσισμού, δεδομένου ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα μονάρχης που δεν ήταν λευκός, καθώς και ότι ο θεσμός είναι «δεμένος» με το δουλεμπόριο.
Η περιουσία των 500 εκατομμυρίων δολαρίων της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την περιουσία άλλων εκπροσώπων βασιλικών οίκων της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες που παρακολουθούν στενά την υπόθεση Megxit, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και τη βασιλική οκογένεια.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το brand που δημιούργησαν οι δυο «φυγάδες» του Μπάκινγκχαμ μπορεί να τους αποφέρει... εύκολα κέρδη άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών.
Τις επόμενες πέντε ημέρες το Βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητά για τις προγραμματικές δηλώσεις που μόλις ανέγνωσε η Ελισάβετ, όμως η νομοθετική ατζέντα που παρουσιάστηκε μάλλον είναι ήδη άκυρη.
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έστειλαν, εξ ονόματος της βασίλισσας της Αγγλίας, επιστολή σε μία Αυστραλή, η οποία είχε γράψει γράμμα στην Ελισάβετ, ζητώντας της να μεσολαβήσει για να επιστραφούν στην Αθήνα τα Γλυπτά που απέσπασε ο Ελγιν από την Ακρόπολη.