Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές
Αμετάβλητες ήταν σε γενικές γραμμές οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση κάποιων κερδών ενώ τα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν το κλίμα στην Ασία. Ωστόσο, αρνητικά λειτουργούν τα στοιχεία για την Ευρώπη, καθώς Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση από το 1979, υποχωρώντας κατά 1,7%, ενώ στην Ισπανία το ΑΕΠ σε ετήσια βάση κατέγραψε ύφεση 4,1%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 οδεύει προς τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη του από τον Μάρτιο του 2015 με αύξηση 12,5%, καθώς τα πρωτόγνωρα μέτρα στήριξης της οικονομίας, οι ελπίδες για εμβόλιο της COVID-19 και ο σχετικά χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην Ευρώπη τροφοδότησαν την ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου. Ο δείκτης, ωστόσο, καταγράφει απώλειες 13,5% από τις αρχές του έτους.
Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, σημείωσε αρχικά άνοδο 0,2% ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούνιο, ενώ αργότερα υποχώρησε κατά 0,1%.
Ο γαλλικός CAC έχανε 0,06%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 "χάνει" 0,59%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,60%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,74%. Νωρίτερα, ο δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,1%.