Χρηματιστήριο: Τι περιμένουν οι αναλυτές για τη συνέχεια

Economista
ECONOMISTA
Χρηματιστήριο παραγωγών

Αισιόδοξοι παραμένουν οι αναλυτές για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς παρά τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων. Από τις αρχές του έτους ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ αποκομίζει κέρδη 26,1% με τις τράπεζες με άνοδο 49,8% να υπεραποδίδουν. Ακολουθούν οι βιομηχανίες με 31,4% και οι τηλεπικοινωνίες με 30,3%. Σημαντική υστέρηση εμφανίζει ο δείκτης των κατασκευαστικών ο οποίο εμφανίζει άνοδο 7,1%.

Η εγχώρια αγορά υπεραποδίδει έναντι της Ευρώπης, ο δείκτης DJ Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 13,8% ενώ ο DAX ενισχύεται κατά 13,8%, αλλά και των αναδυόμενων αγορών όπου η Ρωσία με 17% εμφανίζει την καλύτερη επίδοση. Στην αμερική ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται από τις αρχές του έτους κατά 13,1%.

Σύμφωνα με αναλυτές χρηματιστηριακών εταιριών, μετά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, η τάση παραμένει θετική και θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από τις τράπεζες ωστόσο δεν αποκλείουν η αγορά να κάνει μια στάση για να «χωνέψει» και να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα τιμών.

Η αγορά ξεκίνησε πριν λίγο πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει μικρή πτώση κατά 0,38% με τον δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί σε ποσοστό 1,19% ενώ κατά 0,24% υποχωρεί ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ